Tortilla je neuvěřitelně vděčná věc. Můžete ji naplnit téměř čímkoliv, co vám z toho úplně nevyteče, můžete ji zapéct, jen tak překlopit, zarolovat, nakrájet, přikusovat a pokaždé třeba s nějakou jinou přísadou.

Z mého líno-lážoplážo pohledu je jen tak přehnutá tortilla super způsobem, jak naplnit hladový žaludek a potěšit i oko nenažrané, které má rádo barevné vábící jídlo.

Tortilla plněná hovězím masem se může přihodit, když například vaříte hovězí vývar a máte přebytečné maso. Pak je vlastně naprosto jednoduché masíčko vzít a rukou ho natrhat po vláknech na cárky, kterými pak budete tortillu plnit.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tortilla plněná hovězím masem

Ingredience na tortillu plněnou hovětím masem

Množství: 4 porce

500 g hovězího zadního
8 tortill
2 rajčata
1 červená cibule
1 střední mrkev
100 g hrsti polníčku
50 g balkánského sýra

Na dip

1 bílý jogurt
1 stroužek česneku
1 špetka soli


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Ráda vám doporučím mou oblíbenou kombinaci zeleniny, nicméně chuťovým preferencím se meze nekladou a tortillku si vyplňte tím, na co budete mít chuť a co se nebude pak zběsile kutálet po talíři.

Pro tentokrát jsem zvolila kombinaci jemně nastrouhané mrkve, rajčete, červené cibule a polníčku.

Plníme tortillu

Tortillu si opečte na pánvi.

O tom, jak si připravit domácí tortillu si povíme zase někdy jindy. Ono totiž když si naplánujete, že to vyfotíte, tak těsto nedrží, vznikají patvary a všechno je tak nějak špatně.

Na polovinu plochy naneste natrhané nebo nakrájené hovězí maso, přidejte zeleninu nakrájenou nebo nastrouhanou na jemno a navrch přidejte ještě nadrobený balkánský sýr.

Celé jsem to zakápněte bílým jogurtem prosoleným a smíchaným s jedním stroužkem česneku.

Když už máte všechno navršeno, stačí tortillu překlopit a s potěšením konzumovat.

Dobrou chuť
Pája