Tentokrát jsem si pro vás připravila opravdu pravou a zaručeně krabí pomazánku, kterou mnoho z vás zná a má rádo. Tohle mě vždycky tahalo za jazyk a uši, říct zrovna o krabí pomazánce, že je krabí, protože procento krabího masa je tam zaručeně přesně 0% a všichni to ví.
Kdyby se nám totiž do ruky dostal třeba celý krab, nebo aspoň jeho masíčko, asi bychom ho neznásilňovali majonézou, mrkví a jinými dobrotami, ale dali si prostě kraba.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Klasická krabí pomazánka

Ingredience na krabí pomazánku

Množství: 4-6 krajíčků

1 balení krabích tyčinek
1 větší mrkev
2 lžíce majonézy
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžička šťávy z citronu
Sůl
Pepř


CO ZÍTRA KE SVAČINĚ?

Problém vyřešen, stáhněte si zdarma 20 receptů z našeho bestselleru, kuchařky Velká svačinková bichle. #mňamsváča


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut

No a teď tedy k receptu. Na krabí pomazánku budete potřebovat 100% krabí tyčinky vyrobené dost pravděpodobně z tresky, rozhodně ale doporučuju nečíst složení na obalu tyčinek a nekazit si tak předem chuť. Značka ideál je tyčinky nastrouhat, což se většinou povede, když jsou ještě polozmrzlé. Kdo stejně jako já narazí na chlazené tyčinky, tak má docela smůlu, takže tyčinky nakrájí dle libosti. Ony se ty kousky stejně tak nějak samy rozpadnou.

„Krabí“ maso máme, takže teď už stačí je přihodit jednu větší nastrouhanou mrkev.

Přichází nejzásadnější část celého receptu a to dochucování. Dávám dvě vrchovaté lžíce majonézy a jednu vrchovatou lžíci bílého jogurtu (Ale jde to i čistě jen z jogurtu. To ovšem nesmí vědět můj muž, který by byl bez majonézy smutný). Jemně opepříme a přidáme krapet šťávy z citronu. Stačí jen malá lžička.

Všechno hezky promícháme, ochutnáme, popřípadě dosolíme.

A to je všechno.

Servírujeme na bagetce či čemkoliv podle vůle.