Občas je to s vymyšlením nějaké vhodné přílohy docela zapeklitost. Jestli se někdy stejně jako já motáte v začarovaném kruhu brambor, rýže, těstovin na různý způsob a už vás to moc nebaví, tak právě vám je určen recept na celerové pyré. Ne, nešklebte se, je to opravdu dobré.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Celerové pyré

Ingredience na celerové pyré

Množství: 4 porce

1 celerová bulva
2 stroužky česneku
3 brambory
100 ml smetany na vaření
1 lžíce másla
Sůl

 


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Příprava je velmi jednoduchá a odměnou vám bude káša s lahodnou šmrncovní chutí.

Očistěte si celer a brambory a nakrájejte je na stejně velké kousky. Přelijte je horkou vodou a nechte povařit v mírně osolené vodě do změknutí. Vodu slejte.

Vlijte do celeru a brambor smetanu a přidejte lisovaný česnek (je pravda, že by ho měl mixér rozmixovat, ale naposledy se to nějak nepovedlo a hosti si pěkně kousli do velkého kusu nerozmixovaného česneku…). Pečlivě promixujte a promíchejte ještě se lžící másla a dostatkem soli.

A je to! Velmi jednoduché, elegantní a dobré.

Celerové pyré se hodí jak k masu bez omáčky, tak ale sluší i něčemu omáčkovému. Já jsem ho připravovala s kuřecími rolkami a bylo to bájo.

Dobrou chuť,

Pája