Jen se přiznejte, kolik z vás si kupuje nějaké křupavé müsli? Je to vcelku populární snídaňová varianta, řekla bych… Jenže ne vždycky najdete zrovna příchuť, která by vám na 100% chutnala, takže mi přijde mnohdy jednodušší si vyrobit müsli podle vlastní libosti.

Já mám ráda kokos a něco křupavého, takže tento recept bude kokosový a křupavý 🙂

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Domácí müsli s kokosem a čokoládou

Ingredience na domácí müsli

Množství: 8 porcí a víc

500 g ovesných vloček
150 g mandlí
150 g kokosu
100 g čokolády na vaření
špetka soli
Lžíce mleté skořice

250 g medu (nebo javorový sirup taky fajn)
200 g másla s řepkovým olejem (poměr klidně 1:1)


Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 45 minut

Základem budou ovesné vločky – ty si dejte do nějaké velké mísy a promíchejte je s nasekanými mandlemi, kokosem, mletou skořicí a špetičkou soli – ohledně soli je tu méně více – já to jednou přehnala a vysloveně to pak tahalo za jazyk.

Rozpusťte si máslo s olejem a přidejte k tomu i med. Tuto směs pak vmíchejte s vločkami a ostatní parádou.

Jelikož je směsi hodně, budete potřebovat dva pečící plechy – co největší. Na plechy dejte pečící papír a celý ho pokryjte polovinou směsi a zbytek na druhý plech. Pečte na 180⁰C přibližně 20-25 minut. V polovině času je potřeba plechy vyndat, promíchat a péct dál. Značkou ideál je pěkně zlaté a křupavé müsli.

Možná si říkáte, kam se poděla čokoláda? Teď je na ní ten pravý čas. Když už je müsli venku, tak na něj nadrobte nasekanou čokoládu a jen tak to nechte.

To pak nechce ještě v celku slepené vychladnout, a poté nadrobte podle libosti. Neděste se toho, pokud müsli hned po vytažení nebude křupat. Dejte mu čas vychladnout, pak se na to teprve vrhejte.

Dobrou snídani nebo jen mlsání pupíci 🙂

PS. Nebojte se experimentovat s příchutěmi – sušené ovoce je do müsli taky moc super, nebo jiné oříšky…ou jee.

PSS. Skvělý tip jsem dostala od paní Věry Kuklíkové, která doporučuje používat hlavně vločky větší, ne jen ty malé, co se dají často koupit. Müsli je pak křupavější 😉