Příprava špízů je vždycky taková kreativní zábavička. Na tyčku se dá napíchnout celkem cokoliv, co se na ní udrží a pokud zrovna nezkombinujete sladké, slané, kyselé a hořké (no i když? ), je výsledek většinou nějaká opečená dobrota, která zalahodí na jazyku, ale i zvědavému oku.

Hlavní fotka k receptu Čubiny jednoduché krůtí špízy

Ingredience


400-500 g krůtího prsa
1 červená paprika
1-2 cibule
150 g anglické slaniny
Lžíce sojové omáčky
Lžíce kari
Špetka drceného pepře
Sůl
(100 ml bílého vína a kousek másla)

Množství: 3 - 4 porce


Kratičký dotazník + soutěž

Pod pokličkou našich kuchyní aneb pojďme se inspirovat

Cílem je zjistit, co nám v kuchyni nejvíc pomáhá a co bychom si rádi pořídili. 15 z vás navíc získá dáreček – roztomilou Čubičkovou formičku na cukroví z limitované edice 30ti kousků, které mi vyrobila firma Dilna 3D.


Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 50 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Pro tentokrát se mi do ruky dostalo krásné krůtí maso – megaprso, které má svojí specifickou krůto-chuť a je sušší. Maso jsem si nakrájela na větší kostky cca 3×3 cm a naložila do směsi z olivového oleje, lžíce sójové omáčky, špetky drceného černého pepře, špetky kari a jemně jsem to ještě osolila.
Jelikož je krůtí maso suché, usoudila jsem, že je vhodné k němu přidat pěkný kousek anglické slaniny, tak nějak hezky středně prorostlejší.

Pak už jsem si jen připravila na plátky papriku a kousky cibule a všechno jsem to na přeskáčku napíchala na špejličku.

Ideální stav je si krůtí špíz udělat na grilu, ale když zrovna nejsou podmínky, tak i v troubě na 200°C je to super.  Pokud špízy připravujete v troubě, doporučuji k nim přidat kousek másla a podlít troškou  (cca 100 ml) bílého vína a posolit. Vytvoří se tak moc dobrý sos.

Opeřeným dobrotám zdar! Paní Čuba