Vůně chilli con carne je tak neuvěřitelně svádivá a úžasná, že jen málokdo odolá byť jen si třeba uzobnout nebo si hrábnout lžící.

Chilli con carne jsem docela dlouho neměla, a tak mě jednoho dne doslova práskl do nosu oběd mé kolegyně, která si přinesla něco tak povědomě voňavého, co ve mně okamžitě spustilo Pavlovův slinící reflex a já věděla, že není čas otálet a chilli si také připravit.

Podle ingrediencí to vypadá na docela složitou záležitost, ale toho se neděste. Všechno se jen smíchá dohromady.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Chilli con carne

Ingredience na chilli con carne

Množství: 4 porce zaručeně

1 lžíce oleje
1 velká cibule
1 červená paprika
2 stroužky česneku
1 lžička chilli
1 lžička červené papriky
1 lžička římského kmínu
500 g mletého hovězího
400 ml hovězího bujonu
Špetka majoránky
1 lžička cukru
1 malý rajský protlak
400 g sekaných rajčat
410g červených fazolí
Sůl
Rýže
1 kysaná smetana


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Celkový čas: 60 minut

Vezměte co největší pánev, kterou doma máte a vlijte do ní trochu oleje, na kterém orestujete na kostičky nakrájenou cibulku a na proužky nakrájenou červenou papriku.

Když už je cibulka i paprika změklá, přidejte k nim nasekané dva stroužky česneku, ať se pěkně opečou, a pak mleté hovězí maso (čím kvalitnější, tím lepší) a nechte ho opéct pěkně ze všech stran. Já do toho vždycky šťouchám vařečkou, aby se to maso pěkně rozkouskovalo.

Když už se nám to takhle pěkně všechno vaří, je na čase přidat lžičku římského kmínu, papriky, chilli, majoránku, cukr a pak také sůl podle chuti. Já dávám tak dvě špetky.

Koření už jsme tam tedy hodili a je potřeba ještě přidat nasekaná rajčata, protlak a bujon.

Celé necháme provařit tak těch 40 minut a poté přidáme červené fazole, aby se pěkně prohřály a zároveň nerozvařily. Necháme provařit tak deset minut a pak servírujeme s rýží a kysanou smetanou.

Vůně v kuchyni by vás už od začátku měla začít přivádět k šílenství

VAROVÁNÍ: Je to návykové a přežerete se…. Tedy u nas to tak zatím vždycky bylo a i když už jsme měli bříška vyvalená jak sud, tak jsme stejně jedli.

 Dobrou chuť vaše Pája