Smažené cibulové kroužky jsou super příloha a mě vždycky v restauracích nebo i ve fast foodech dost mrzí, že jsou tak nelidsky drahé, když jde přeci jen o cibuli?! Vás to nepohoršuje? 🙂

Naštěstí tu máme dvě šikovné ruce (myslím samozřejmě ty vaše), které si mohou cibulové kroužky připravit velmi jednoduše i doma a ozvláštnit tak přílohový svět jídel. A věřte, že si je zamilujete…pokud ne, tak mi napište a můžeme to probrat, co se vám to stalo.

Ingredience


1 velká cibule
1 vajíčko
1 lžíce hladké mouky
1 miska strouhanky na obalování
Špetka soli
Špetka pepře
Lžíce piva, pokud máte nebo stačí mlék

(špetka kari koření, pokud máte rádi)

Olej na smažení – řepkový, slunečnicový je úplně v pohodě. Oliváč by zde byl drahý a zbytečný.

Množství: 2 menší přílohy

Postup přípravy

Doba přípravy:15 minut
Doba vaření:15 minut
Celkový čas:30 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará.




Vezměte velkou cibuli! Nezkoušejte to s malou – zaprvé je to očistec (špatně se to obaluje), ale hlavně to pak už prostě není ono a ta chuť silnějších plátků cibule se ztratí v obalu.

Cibuli si nakrájejte na 7-10mm tlusté plátky a jednotlivé plátky rozdělte na jednotlivé kroužky.

Pokud jste puntičkáři a chcete to mít dokonalé, tak z jednotlivých kroužků ještě sundejte takovou tu poloprůhlednou vrstvičku – ona tak pak občas dělá paseku při obalování, ale u mě vždy vyhraje lenost nad rozumem.

Kroužky nechce 5 minut ve studené vodě odležet a zatím si můžete připravit těstíčko na obalování. To si rozmíchejte z celého vajíčka a mouky – dosolte, opepřete, popřípadě klidně dejte nějaké vaše oblíbené koření (já dávám trošku kari).  Do další mističky si připravte strouhanku – někdo nechává kroužky jen v těstíčku (tužším), ale mě to chutná víc se strouhankou, protože to víc křupe.

Cibulky je teď potřeba vyndat z vody a pečlivě je osušit utěrkou. Pak už jen obalujeme v těstíčku a ve strouhance.

Nechte smažit v dostatečném množství oleje (tak aby kroužky byly opravdu celé potopené) a po dosmažení nechte odkapat od oleje a užijte si je!

Čubička