Smažené cibulové kroužky jsou super příloha a mě vždycky v restauracích nebo i ve fast foodech dost mrzí, že jsou tak nelidsky drahé, když jde přeci jen o cibuli?! Vás to nepohoršuje? 🙂

Naštěstí tu máme dvě šikovné ruce (myslím samozřejmě ty vaše), které si mohou cibulové kroužky připravit velmi jednoduše i doma a ozvláštnit tak přílohový svět jídel. A věřte, že si je zamilujete… pokud ne, tak mi napište a můžeme to probrat, co se vám to stalo.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Cibulové kroužky

Ingredience na cibulové kroužky

Množství: 2 menší přílohy

1 velká cibule
1 vajíčko
1 lžíce hladké mouky
1 miska strouhanky na obalování
Špetka soli
Špetka pepře
Lžíce piva, pokud máte nebo stačí mlék

(špetka kari koření, pokud máte rádi)

Olej na smažení – řepkový, slunečnicový je úplně v pohodě. Oliváč by zde byl drahý a zbytečný.


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Vezměte velkou cibuli! Nezkoušejte to s malou – zaprvé je to očistec (špatně se to obaluje), ale hlavně to pak už prostě není ono a ta chuť silnějších plátků cibule se ztratí v obalu.

Cibuli si nakrájejte na 7-10mm tlusté plátky a jednotlivé plátky rozdělte na jednotlivé kroužky.

Pokud jste puntičkáři a chcete to mít dokonalé, tak z jednotlivých kroužků ještě sundejte takovou tu poloprůhlednou vrstvičku – ona občas dělá paseku při obalování, ale u mě vždy vyhraje lenost nad rozumem.

Kroužky nechte 5 minut ve studené vodě odležet a zatím si můžete připravit těstíčko na obalování. To si rozmíchejte z celého vajíčka a mouky – dosolte, opepřete, popřípadě klidně dejte nějaké vaše oblíbené koření (já dávám trošku kari). Do další mističky si připravte strouhanku – někdo nechává kroužky jen v těstíčku (tužším), ale mně to chutná víc se strouhankou, protože to víc křupe.

Cibulky je teď potřeba vyndat z vody a pečlivě je osušit utěrkou. Pak už jen obalujeme v těstíčku a ve strouhance.

Nechte smažit v dostatečném množství oleje (tak aby kroužky byly opravdu celé potopené) a po dosmažení nechte odkapat od oleje a užijte si je!

Pája