Cuketová polévka s lososem je pro mě jednou z těch nejlepších polévek, kterou nemám problém připravovat stále stále dokola. Ok je pravda, že uzený losos není nejlevnější záležitost, ale je milé si jednou za čas trošku dopřát a dát tělu tuhle božskou manu.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Cuketová polévka s lososem

Ingredience na cuketovou polévku s lososem

Množství: 4 porce

2 střední cukety (600 g)
½ cibule (35 g)
1 petržel (100 g)
2 stroužky česneku (10 g)
1/5 celeru (100 g)
20 ml olivového oleje
Sůl
100 g uzeného lososa
50 ml smetany na šlehání
špetka muškátového oříšku
500 ml vody


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut

Do hrnce si dejte olivový olej a opečte na něm 2-3 minuty na kostičky nakrájenou zeleninu – cukety, cibuli, petržel, celer i stroužky česneku. Zelenina se lehce osmaží.

Přidejte vodu a osolte. Nechte vařit, dokud zelenina nezměkne. To bude trvat přibližně 15 minut.

Celou směs pak vymixujte mixérem do hladka a pro opravdové gurmány ji můžete ještě přes cedník přecedit. Polévku zjemníme smetanou smetanou (čím vyšší procento tuku, tím chutnější, ale vystačíte si i se smetanou na vaření) a opravdu hodně malou špetku muškátového oříšku. Jdeme na lososa.

Na pánvi si zprudka osmahneme nakrájeného uzeného lososa. Není potřeba zde používat olej, protože losos sám o sobě je dost tučný.

Polévku dáme do misky a navrch přidáme osmaženého lososa.

Pěkně si pochrochtejte
Vaše Pája