Cuketová polévka s lososem je pro mě jednou z těch nejlepších polévek, kterou nemám problém připravovat stále stále dokola. Ok je pravda, že uzený losos není nejlevnější záležitost, ale je milé si jednou za čas trošku dopřát a dát tělu tuhle božskou manu.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Cuketová polévka s lososem

Ingredience na cuketovou polévku s lososem

Množství: 4 porce

2 střední cukety (600 g)
½ cibule (50 g)
1 petržel (100 g)
2 stroužky česneku (10 g)
1/5 celeru (100 g)
1 lžíce olivového oleje (20 ml)
1 malá špetka soli (3 g)
100 g uzeného lososa
50 ml smetany na šlehání
1 malá špetka muškátového oříšku (1 g)
700 ml vody


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut

Do hrnce si dejte olivový olej a opečte na něm 2-3 minuty na kostičky nakrájenou zeleninu – cukety, cibuli, petržel, celer i stroužky česneku. Zelenina se lehce osmaží.

Přidejte vodu a osolte. Nechte vařit, dokud zelenina nezměkne. To bude trvat přibližně 15 minut.

Celou směs pak vymixujte mixérem do hladka a pro opravdové gurmány ji můžete ještě přes cedník přecedit. Polévku zjemníme smetanou (čím vyšší procento tuku, tím chutnější, ale vystačíte si i se smetanou na vaření) a opravdu hodně malou špetku muškátového oříšku. Jdeme na lososa.

Na pánvi si zprudka osmahneme nakrájeného uzeného lososa. Není potřeba zde používat olej, protože losos sám o sobě je dost tučný.

Polévku dáme do misky a navrch přidáme osmaženého lososa.

Pěkně si pochrochtejte
Vaše Pája

PS. Další vynikající polévky najdete v kategorii Polévka je grunt.