Vynikající netradiční těstoviny v lososovo-melounové omáčce
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/cubi-favoriti/testoviny-s-lososem-a-melounem/
Tyto vynikající netradiční těstoviny v lososovo-melounové omáčce jsou něco tak neskutečně dobrého, že i já jakožto osoba těstoviny nemilující, jsem z toho naprosto paf.Přesněji vzato jde o těstoviny linguine. V omáčce se spojují chutě jemně sladkého melounu, uzeného lososa, chuťově výrazné slaniny a do toho vás plácne po prdeli chuť rajčat, které ale zjemňuje smetana. Musí se to zažít.
Je pravda, že recept není právě ten nejlevnější a dělat ho jen pro dva jedlíky se moc nevyplatí, takže to berme i jako jídlo značně společenské a rozhodně ho nepřipravujte, pokud se řídíte heslem „Host do domu, hůl na něj.“
Ingredience těstoviny v lososovo-melounové omáčce
Množství: 4 porce350 g těstovin linguine
6 plátků melounu (oranžový nebo žlutý) (300 g)
150 g uzeného lososa
150 g slaniny
250 g rajčatového pyré
200 g gran cuciny nebo smetany
½ cibule (35 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Pojďme se tedy těstovině podívat na zoubek. Celá příprava je velmi jednoduchá a vlastně i rychlá.
Do větší pánve vhodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme dozlatova. Následovat bude na kostičky nakrájený meloun a také uzený losos. Necháme asi dvě minuty prohřát a celé to zalijeme rajčatovým pyré a smetanou.
Jemně opepříme a necháme provařit asi tak 10 minut. Mezitím se aspoň můžeme vrhnout na vaření linguín. Ono by to popravdě asi šlo i s normálními špagetami, jenže prostě linguiny jsou takové lepší a krásně se kroutí!
Takže když už máme uvařené a scezené těstoviny, smícháme je s omáčkou, necháme tak minutku ještě společně provařit a podáváme.
Uvidíte, že i vy podlehnete.
Vaše Pája
Líbí se vám recept těstoviny v lososovo-melounové omáčce? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: cibule, losos, meloun, rajčatové pyré, slanina, smetana
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.