Tyto vynikající netradiční těstoviny v lososovo-melounové omáčce jsou něco tak neskutečně dobrého, že i já jakožto osoba těstoviny nemilující, jsem z toho naprosto paf.
Přesněji vzato jde o těstoviny linguine. V omáčce se spojují chutě jemně sladkého melounu, uzeného lososa, chuťově výrazné slaniny a do toho vás plácne po prdeli chuť rajčat, které ale zjemňuje smetana. Musí se to zažít.

Je pravda, že recept není právě ten nejlevnější a dělat ho jen pro dva jedlíky se moc nevyplatí, takže to berme i jako jídlo značně společenské a rozhodně ho nepřipravujte, pokud se řídíte heslem „Host do domu, hůl na něj.“

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Vynikající netradiční těstoviny v lososovo-melounové omáčce

Ingredience těstoviny v lososovo-melounové omáčce

Množství: 4 porce

350 g těstovin linguine
6 plátků melounu (oranžový nebo žlutý) (300 g)
150 g uzeného lososa
150 g slaniny
250 g rajčatového pyré
200 g gran cuciny nebo smetany
½ cibule (35 g)


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Pojďme se tedy těstovině podívat na zoubek. Celá příprava je velmi jednoduchá a vlastně i rychlá.

Do větší pánve vhodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme dozlatova. Následovat bude na kostičky nakrájený meloun a také uzený losos. Necháme asi dvě minuty prohřát a celé to zalijeme rajčatovým pyré a smetanou.

Jemně opepříme a necháme provařit asi tak 10 minut. Mezitím se aspoň můžeme vrhnout na vaření linguín. Ono by to popravdě asi šlo i s normálními špagetami, jenže prostě linguiny jsou takové lepší a krásně se kroutí!

Takže když už máme uvařené a scezené těstoviny, smícháme je s omáčkou, necháme tak minutku ještě společně provařit a podáváme.

Uvidíte, že i vy podlehnete.

Vaše Pája