Domácí müsli s kokosem a čokoládou
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/peceme/domaci-musli-s-kokosem-a-cokoladou/
Jen se přiznejte, kolik z vás si kupuje nějaké křupavé müsli? Je to vcelku populární snídaňová varianta, řekla bych… Jenže ne vždycky najdete zrovna příchuť, která by vám na 100% chutnala, takže mi přijde mnohdy jednodušší si vyrobit müsli podle vlastní libosti.
Já mám ráda kokos a něco křupavého, takže tento recept bude kokosový a křupavý 🙂
Ingredience na domácí müsli
Množství: 8 porcí a víc500 g ovesných vloček
150 g mandlí
150 g kokosu
100 g čokolády na vaření
špetka soli
Lžíce mleté skořice
250 g medu (nebo javorový sirup taky fajn)
200 g másla s řepkovým olejem (poměr klidně 1:1)
Postup přípravy
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 45 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Základem budou ovesné vločky – ty si dejte do nějaké velké mísy a promíchejte je s nasekanými mandlemi, kokosem, mletou skořicí a špetičkou soli – ohledně soli je tu méně více – já to jednou přehnala a vysloveně to pak tahalo za jazyk.
Rozpusťte si máslo s olejem a přidejte k tomu i med. Tuto směs pak vmíchejte s vločkami a ostatní parádou.
Jelikož je směsi hodně, budete potřebovat dva pečící plechy – co největší. Na plechy dejte pečící papír a celý ho pokryjte polovinou směsi a zbytek na druhý plech. Pečte na 180⁰C přibližně 20-25 minut. V polovině času je potřeba plechy vyndat, promíchat a péct dál. Značkou ideál je pěkně zlaté a křupavé müsli.
Možná si říkáte, kam se poděla čokoláda? Teď je na ní ten pravý čas. Když už je müsli venku, tak na něj nadrobte nasekanou čokoládu a jen tak to nechte.
To pak nechce ještě v celku slepené vychladnout, a poté nadrobte podle libosti. Neděste se toho, pokud müsli hned po vytažení nebude křupat. Dejte mu čas vychladnout, pak se na to teprve vrhejte.
Dobrou snídani nebo jen mlsání pupíci 🙂
PS. Nebojte se experimentovat s příchutěmi – sušené ovoce je do müsli taky moc super, nebo jiné oříšky…ou jee.
PSS. Skvělý tip jsem dostala od paní Věry Kuklíkové, která doporučuje používat hlavně vločky větší, ne jen ty malé, co se dají často koupit. Müsli je pak křupavější 😉
Líbí se vám recept na domácí müsli? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: čokoláda, kokos, mandle, máslo, med, olej, ovesné vločky, skořice, sůl
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Výborný recept! Ale potřebuji se dotázat, jak musli uchovávat? Obavám se zkažení.
Dobrý den, Vendulko,
müsli nejlépe uchovávat v nějaké dobře uzavíratelné nádobě – např. skleněné, do které se nedostanou například moli. A spíše prosím v chladnějším prostředí, aby nechytlo plíseň.
jo a ty litinové pánve jsou ze Švédska….
Díky za odpověď 🙂
Zrovna ho křupu v misce a pupík chrochtá, moc se povedlo. Místo medu jsem dala pšeničný sirup a je to fantastické. Díky za inspiraci. Konečně musli, které chutná i dětem….
To jsem moc ráda…děti jsou nejpřísnější kritikové. Je paráda, že se dá to müsli tak jednoduše připravit a udělá tolik radosti. Mějte se hezky 🙂