Také máte rádi pěkně křupavé křehké langoše? A s čím nejraději? O tom by se mohly vést dalekosáhlé diskuze a já vás nyní doufám velmi mile překvapím mou naprosto dokonalou kombinací, kterou asi neznáte. 🙂

Langoše, jak je neznáte… proč? My si je totiž připravíme s křupavým pečeným bůčkem, česnekovou majolkou a naloženou cibulí. Uvidíte, že tohle je teda něco!

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Langoše, jak je neznáte

Ingredience na langoše

Množství: 4 porce

Na langoše
250 g hladké mouky
100 g zakysané smetany
1 lžíce olivového oleje (20 ml)
1 lžička cukru (5 g)
1/2 čerstvého droždí (20 g)
1 g soli
100 ml vlažné vody

Na naloženou cibulku
2 červené cibule (200 ml)
200 ml vody
150 ml octa
1 špetka soli (5 g)
1 vrchovatá lžíce cukru (25 g)
1 stroužek česneku (5 g)
(Pár snítek tymiánu)

Na pečený bůček
500 g vepřového boku
1 malá špetka soli (3 g)

Na česnekovou majonézu
2 lžíce majolky (40 g)
1 lžíce 0% bílého jogurtu (20 g)
1 stroužek česneku (5 g)
1 špetka pepře (1 g)

cca 500 ml oleje na smažení


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Celkový čas: 150 minut

Tradiční langoše versus tento recept

Pravděpodobně budete znát langoš, který se servíruje například s majonézou, kečupem, sýrem, česnekem a to je vše.

My si ale připravíme opravdu plnohodnotnou a velmi bohatou lahůdku, která stojí za každou minutu přípravy. Na langoš si totiž dáme pečený bůček s naloženou cibulkou. Uvidíte, že je to naprostá lahůdka.

Pečeme bůček

S bůčkem si nebudeme dělat žádné větší starosti a prostě ho jen upečeme s troškou soli. Ještě před tím, než ho ale dáme do pekáčku, tak si nařízneme kůžičku buď na proužky či na kostičky. Jen dejte pozor, abyste neprořízli i maso. Bůček dobře prosolíme, dáme do pekáčku a zakrytý ho necháme péct 60 minut na 180 °C.

Nakládáme cibuli

Cibuli si nakrájíme na tenké plátky a dáme do misky či rovnou sklenice na zavařování.

V rendlíčku necháme prohřát vodu společně s octem, solí, cukrem, celým česnekem a také tymiánem či jiným kořením. Směs ani nemusí vřít, jen musí být horká. Cibulku s ní zalijeme a jdeme na langoše.

Těsto na langoše

Do mísy si dáme hladkou mouku a promícháme s troškou cukru a soli. Rozdrobíme si droždí a přidáme ještě zakysanou smetanu, trošku oleje a také vlažnou vodu. Vypracujeme si vláčné těsto, které pak přikryjeme utěrkou a necháme vykynout přibližně 90 minut v pokojové teplotě. Mělo by zdvojnásobit objem. V průběhu kynutí můžeme těsto jednou ještě prohníst.

Buček se nám peče a přibližně po těch 60 minutách jej odkryjeme a pečeme, aby se nám vytvořila krásná křupavá kůrka. Měl by být hotový přibližně za 1 a 1/2 hodiny… tedy 30 minut od odkrytí. Hotový bůček necháme odpočívat.

Česneková majonéza

Těsto kyne, bůček hotový, cibulka naložená, takže teď ještě česneková majolka. V misce si promícháme majonézu, jogurt, prolisovaný stroužek česneku a lehce opepříme.

Dokončujeme langoše

Těsto máme vykynuté, takže jej rozdělíme na menší dílky (budeme připravovat 4 větší langoše). Ty si dlaní vypracujeme do placky. A necháme ještě 15 minut dokynout.

Připravíme si pánev s dostatečným množstvím oleje a do ní pak langoše vložíme a smažíme z obou stran do zezlátnutí.

Servírujeme

Langoše potřeme majonézou, přidáme na tenké plátky nakrájený bůček a doložíme i nakládanou cibulku. Uvidíte, že je to naprostá lahůdka.

Věřím, že si tyto langoše naprosto zamilujete.
Pája