Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/testoviny/testoviny-s-rajcatovou-omackou-a-pestem/
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem pro mě už asi navždycky bude jídlem, které budu mít spojené s naším příjezdem do Kanady. Sice jsem ho tehdy nevařila já, ale naše kamarádka Agáta, ale moc dobře si pamatuju tu skvěle jednoduchou chuť a i neskonalou radost, že jsme na začátku naší velké cesty. Určitě to zachutná i vám a třeba si je taky spojíte s nějakou bezva vzpomínkou.Omáčku dolaďuje bazalkové pesto s oříšky, česnekem a parmezánem a když se to všechno spojí dohromady, jsem zase ve Vancouveru 🙂
Ingredience na těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem
Množství: 2 porceŠpagety – nicméně volte, co je vašemu srdci blízké
Na rajčatovou omáčku:
1 plechovka sekaných rajčat popřípadě 8 čerstvých
1 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř
Na pesto:
3 stroužky česneku
1 hrst bazalky
1 hrst kešu oříšků
4 lžíce olivového oleje
Špetka soli
1 hrst parmezánu
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Příprava těchto těstovin je super rychlá a jednoduchá, takže pojďme na to.
V hrnci nechte rozehřívat osolenou vodu na těstoviny. Všechny těstoviny mají rády dostatek vody, aby se v ní mohly volně převalovat, takže nešetřete. Těstovinám (tedy nejen špagetám) se také líbí, když jsou vařeny spíše na silnějším plameni – rozuměj: probublávají mezi nimi bubliny. Takovou mám aspoň informaci od rodilých Italů.
Rajčatová omáčka
Ať už budete pracovat se sekanými rajčaty nebo čerstvými, nejde o nic složitého.
Výhodou sekaných rajčat je, že je v nich rovnou sosíček, což je fajn a já je vlastně mám i radši. Pokud ale chcete mít jistotu, co opravdu jíte, jsou čerstvá dobrá rajčata samozřejmě podstatně lepší.
Do pánve dejte 1 lžíci olivového oleje a rovnou přijdete nasekaná rajčata a nechte je prohřát. Nic víc složitého dělat nebudeme. Jen osolíme a opepříme dle chuti. Pokud jste echt milovníci česnekové chuti, přidejte ještě na začátek do oleje celý stroužek česneku a nechte ho osmažit dozlatova. Dodá oleji chuť, která pak přejde do omáčky. Jelikož ale samotné pesto nemá o česnek nouzi, není to podle mě nutné.
Bazalkové pesto
Jdeme na pesto. Je to super jednoduché, rychlé a hlavně dobré.
Pokud byste chtěli úplně jednoduché bazalkové pesto, dejte do mixéru jen hrst bazalky, česnek, špetku soli a olivový olej. Naše jazyky jsou ale mlsné, takže pojďme přidat ještě hrst kešu nebo piniových oříšků a parmezán. To je pak to pravé. Pěkně promixujte dohladka (já mám třeba radši ne úplně hlaďoučké).
Špagety se už dost pravděpodobně špagetí ve vroucí vodě, takže už je jen slejte.
Do talíře dejte špagety, pořádnou porci rajčat a pesta. Je to dokonalost!
Dobrou chuť
Pája
PS. Je to pro vás moc zdravé, bezmasé nebo nevím…ale hledáte recepty na těstoviny? Koukněte sem pro další inspiraci.
Líbí se vám recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
DĚKUJEM ZA RECEPT. Jednoduchý a výborné.
Přesne přesně – je to jednoduché a výborné.
Dobrý den, dělám bazalkové pesto. Bez příloh z rajčat jen smíchám se špagetami a posypu parmazánem – to je recept,na kterém v poslední době ujíždím a zatím mi ho nic neznechutilo.Chce to jen vyzkoušet.Jsem SD.takže šetřím a vždy se mi zdálo drahé koupit parmazán. Dnes vím, že není nad jeho chuť a na pesto jej stačí t r o š k u nastrouhat,takže jistě lepší koupit parmazán,než nějaké 2 kostky levného mazacího sýru do omáčky na těstoviny.Je to pak mňamka.