Pro všechny těstovinomily tu dnes mám jednoduchý recept na mírumilovně probublávající směsku k těstovinám, která pohladí po jazýčku.

Špagety s rajčatovou omáčkou a masem či boloňská omáčka jsou takové ty klasiky, které chutnají většině z vás. Rajčatovo-smetanová omáčka je pak takové zjemnění toho, co už známe a u mě to vedlo k tzv. kulervoucímu zážitku.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Špagety s rajčatovo-smetanovým sosíkem

Ingredience na rajčatovo-smetanové špagety

Množství: 4 obří porce

500 g hovězího mletého
Smetana na vaření (215g)
500 g rajčatového pyré
1 stroužek česneku
Sůl
Pepř
Olivový olej

Balení špaget


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Celkový čas: 70 minut

Vezměte co největší pánev a nechte v ní rozpálit dvě lžičky olivového oleje. Jakmile je olej rozehřátý – to poznáte tak, že tam strčíte prsty (NEEEE hlavně to ne proboha), přihoďte jemně rozmáčklý celý stroužek česneku a osmahněte ho do hnědo-zlata. Olej se tak hezky provoní.

Vyndejte česnek a do oleje přidejte mleté hovězí maso. Pěkně ho zpracovávejte a prošťouchejte, aby z něj byly sympatické bobky na skousnutí.

Pak přidejte rajčatovou omáčku, sklenici vody, sůl a pepř a nechte ¾ hodiny provařit.

Po ¾ hodině přidejte ještě smetanu na vaření a nechte pět minut povařit.

Pak už jen stačí mít připravené uvařené špagety a můžeme nandavat. Sypeme sýrem, ideálně parmezánem, ale my samozřejmě hřešíme i eidamem nebo si dopřejeme na kusy natrhanou mozzarellu.

Dobrou chuť
Vaše Pája