Rok 2020 už jede na plné obrátky a konečně jsem našla trošku více času se zastavit a podívat se dopředu a dozadu, co se vlastně pěkného událo a bude dít dál. Mrkneme společně na 7 top receptů 2019 a taky na věci ukrutně důležité, co bych vám chtěla povědět. Pokud byste se chtěli podívat ještě více do minulosti na hitovky z předminulého roku, mrkněte na ohlédnutí z roku 2018, protože to taky stojí za to.

Ohlížíme se

Začátek roku 2019 byl vlastně takový mile poklidný. Zaběhla jsem se v roli profesionální matky, vcelku poklidně jsem si vařila a psala recepty, aby se to všechno kolem poloviny roku opět zhouplo do pěkného nášupu.

Kombinace počátečního těhotenství společně s rozhodnutím: „proč už konečně nevydat nějakou knihu receptů?“ nás všechny kolem hodila do pěkné vrtule a vysokého pracovního nasazení, které vlastně trvá doteď. Občas si říkám, že jsem si naložila pěkně na hrb…A je to pravda! Co se tedy v průběhu minulého roku změnilo?

  • Máme nového člena týmu: Kdo z vás někdy pracoval s manželem/manželkou na téměř plný úvazek? Brutus? Za mě tedy rozhodně dost velká zkouška ohněm, vichrem, vodou a vším možným. 🙂 Ale když tohle všechno přežijete, tak vás to posílí. My jsme si ale řekli, že všechno už dělat sami nezvládneme a někoho dalšího potřebujeme. Proto jsme okamžitě hrábli po Veru, mé kamarádce a bývalé kolegyni. Zapadla mezi nás jako lusknutím a už teď se pyšní spoluautorstvím Velké svačinkové bichle. Více o nás se dozvíte tady.
  • Víc než 720 000! Co to znamená? V roce 2019 Blog Kuchti.me navštívilo více než 720 000 lidí a vařilo, peklo, smažilo o sto šest. Mám velikou radost.
  • 41 receptů a k tomu recenze a postřehy: Dobře, dobře…Kdybych byla vzorná, je recept na každý týden a ještě nějaký ten nášup k tomu. Ale s malým prckem za zády to považuji za obří úspěch.
  • Téměř 8 000 čtenářů receptů: Každý týden přistane v emailu téměř 8 000 čtenářům nový recept a nějaké to povídání. Jsem moc vděčná za každou vaši reakci, takže pište nadále. Vždycky mám radost, když se někdo ozve jak třeba s pochvalou, tak konstruktivní kritikou.
  • Velká svačinková Bichle: Kdo ještě neslyšel či neviděl, tak jsme právě společně s Veru vydaly první e-kuchařku plnou receptů na super dobré svačinky. Od spousty pochyb, nejistoty a dost často i stresu, jestli tohle vůbec dáme, jsme se teď přehouply do velké radosti, že se líbí! Doma už ji má více než 500 lidí a my už vymýšlíme další recepty. Jelikož se tu ohlížím, tak můžu být i sentimentální a krapet patetická. Bez toho mého Toma by Bichle nikdy nevznikla a jemu patří naprosto největší dík. Sice se tu schová jako taková šedá eminence v pozadí, kdyby nebylo jeho, tak vydáváme v roce 2030.

7 top receptů 2019

Jestli jste čekali hlavně na top recepty roku 2019, jdeme na ně právě teď! Pokud jste je ještě nevyzkoušeli, doporučuji tak udělat a obohatit jídelníček. Moc děkuji všem, co recepty čtete a také speciálně těm, kteří mi pak i píšete.

Kapání do polévky

Opravdu? Kapání do polévky jsem sem dala zcela záměrně, protože jde dlouhodobě o nejčtenější recept celého blogu a to už několik let. Nejde tedy přímo o recept, který by vyšel minulý rok, ale jde o stálici a pozici na první příčce si tak na 100% zaslouží.


Kuře na paprice

Kuře na paprice se drží v těsném závěsu za kapáním do polévky také po několik let. Čekali jste nějakou větší bombu? My, Češi, jsme klasici a tak to prostě je Nedivte se tedy, že zrovna kuře na paprice boduje a lidé ho milují. My taky! 🙂


Trhané vepřové maso – pulled pork

Máme tady prvního ptáčka, tedy spíše prasátko, roku 2019, který u vás boduje naplno. Jde o trhané vepřové maso, které je tak lahodné, tak chuťově dokonalé a tak jednoduché, že…Asi ho jdu rovnou připravit. Vy byste měli taky, protože je to dokonalost.

Trhané vepřové maso - pulled pork v akci
Trhané vepřové maso – pulled pork v akci

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka pěkně dotahuje trhané vepřové a to doslova o prsa. Opět moc dobrý a jednoduchý recept, který zachutná snad úplně každému.

Frankfurtská polévka - velká dobrota
Frankfurtská polévka – velká dobrota

Stroganov

Hovězí stroganov je pro mě naprosto dokonalá hovězí minutka s krémovou omáčkou, kterou bych mohla jíst hoooodně často. Nějak se mi na ní bohužel nedostává tolik času. Vám se recept také zalíbil a za to jsem moc ráda.

Tradiční hovězí stroganov - nejkrasnější je to s rýží
Tradiční hovězí stroganov – nejkrasnější je to s rýží

Coleslaw

V zimních měsících je coleslaw skvělou dostupnou zelnou záležitostí, kterou naprosto miluju. A vy, zdá se, také. 🙂

Salát coleslaw - dokonalost i s trhaným masem
Salát coleslaw – dokonalost i s trhaným masem

Rebarborový koláč

Žádný jen tak obyčejný rebarborový koláč nečekejte. Jde totiž o výbornou variantu na klasický francouzský koláč clafoutis a možná proto vás i tak moc zaujal. Je vláčný a úžasně dobrý.

Rebarborový koláč - ach no nádhera to je
Rebarborový koláč – ach no nádhera to je

A jsme na konci. Překvapily vás nějaké hity? Je něco, co byste si pro další rok ode mě přáli? Dejte mi vědět.

Co přinese rok 2020

Věštecké schopnosti bohužel nemám a dávat si předsevzetí mi přijde jako cesta do pekel. Ale můžu trošku poodhalit to, co by nás mělo s velkou pravděpodobností potkat a vám udělat radost. 🙂

Na konci února očekáváme další přírůstek – skutečný lidský malý uzlíček. Kromě něj ale dál plánuji psát recepty a recenze. Pokud pak zbude aspoň trošku nějaké energie, máme v plánu pracovat na dalších kuchařkách a máte se na co těšit. 🙂

Vám všem přeji, ať je 2020 rokem zdraví a pohody a dobrého kvalitního jídla také.

Mějte se,
Vaše Pája

Nejoblíbenější produkty mých čtenářů

Další zajímavé kousky najdete v mém obchůdku Kuchti.me.



Líbí se Ti recept s? Sdílej ho s přáteli ;o) Díky!

Kolik bys dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Bych blilCelkem hnusnýBrý...noBezva sváčaGastronomickej orgáč! (hodnoceno: 2x, průměr: 5,00, nejlepší: 5)
Loading...
Přečteno 142x

Další recepty z kategorií:

Napsala

Bafinky baf. To jsem já, Pavlína osobně. Dobré jídlo, kvalitní šlofíček, pohodoví lidé, černý humor a moje nejmilejší polovička - pro mě jednoduchý recept na spokojený život v dnešním chaosu.

Chcete o mně vědět více?