Paní Čuba má kapání do polévky obzvláště ráda a dává mu přednost před nudlemi. Oproti nudlím jí chuť kapání přijde jemnější a zajímavější, než právě cokoliv těstovinového, co se do polévek klasicky dává. Navíc příprava je více než jednoduchá, popis zas až tak ne :).

Hlavní fotka k receptu Kapání do polévky

Ingredience na kapání do polévky


2 vejce
Sůl
2 lžíce hladké mouky
Koření – např. petržel, ale i bazalka či mix koření se osvědčil
Voda – dle potřeby

 

Množství: Do 1 polévky


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 2 minut
Celkový čas: 5 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Do skledničky si hoďte komplet celá vajíčka, tj. žloutek i bílek a decentně osolte. Přidávejte postupně mouku, kterou rozmíchávejte vidličkou, až vznikne hutnější hmota, ale ne zase úplný cement. Pokud je to stále řídké, přidejte mouku. Pokud jste to s moukou přepískli, tak stačí i malá lžička vody.

Když už má směska správnou konzistenci – lehce tekuté, ale zároveň poměrně kompaktní, tak stačí přidat bylinky a pomalu to nakapat do vroucího vývaru, kde to průběžně zlehka promícháváme, aby se z toho neudělal jeden velký slepenec.

Doufám, že při vytváření vlastního polévkového kapání pomůžou i přiložené fotky z Čubí továrničky.

Paní Čuba

PS: Na přípravu vývaru (třeba kuřecího) se nejlépe hodí tlakový hrnec (klasický nebo vychytaný luxusní, oba s 5 let zárukou). Maso se v něm rychle uvaří a bude měkkoučké.