Kapání do polévky mám obzvláště ráda a dávám mu přednost před nudlemi. Oproti nudlím mi chuť kapání přijde jemnější a zajímavější, protože se dají ochutit bylinkami nebo kořením. Navíc příprava je více než jednoduchá, popis zas až tak ne. 🙂

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kapání do polévky

Ingredience na kapání do polévky

Množství: Do 1 polévky

2 vejce M (100 g)
1 špetka soli (5 g)
2 vrchovaté lžíce hladké mouky (50 g)
1 polévková lžíce čerstvých bylinek (petržel, bazalka, pažitka či jiné čerstvé)

 


CO ZÍTRA KE SVAČINĚ?

Problém vyřešen, mrkněte na naší kuchařku Velká svačinková bichle. Najdete v ní 190 receptů, to je na každý (školní) den jiný recept! Koupit zde. #každýdenjinásváča


Postup přípravy

Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 2 minut
Celkový čas: 5 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Do skleničky si hoďte komplet celá vajíčka, tj. žloutek i bílek a decentně osolte. Přidávejte postupně mouku, kterou rozmíchávejte vidličkou do hladké kaše. Vznikne hutnější hmota, která by měla z vidličky vlastně tak jako lehce odkapávat.

Pokud je směs stále řídká, přidejte opatrně mouku. A naopak – pokud by byla směs až moc hustá, přidejte opravdu jen po kapkách vodu.

Když už má směska správnou konzistenci – lehce tekutá, ale zároveň poměrně kompaktní, přidejte bylinky a pomalu ji kapejte do vroucího vývaru (neměl by bláznivě bublat), kde to průběžně zlehka promícháváme, aby se kapání nescuklo v jednu hmotu.

Doufám, že při vytváření vlastního polévkového kapání pomůžou i přiložené fotky postupu.

Vaše Pája

PS. Jestliže se necítíte na míchání kapání v ruce, ruční mixér (viz recenze toho mého) práci zvládne taky dobře.

PS: Na přípravu vývaru (třeba kuřecího) se nejlépe hodí tlakový hrnec (klasický nebo vychytaný luxusní, oba s 5 let zárukou). Maso se v něm rychle uvaří a bude měkoučké.