Krémová cuketová polévka s parmezánem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/polevka-je-grunt/kremova-cuketova-polevka-s-parmezanem/
Krémová cuketová polévka s parmezánem je naprostou lahůdkou do letních dní. Jestliže ji nesníte rovnou teplou z hrnce, zkuste ji ochutnat i pěkně vychlazenou. Bezvadně vás osvěží a krásně se v ní rozleží koření.
Krémová cuketová polévka s parmezánem se pro vás také stane hitovkou, pokud neradi trávíte hodně času u plotny. Vše totiž stačí jen nakrájet a nechat vařit a jen trošku doladit kořením a máte hotovo.
Ingredience na krémovou cuketovou polévku s parmezánem
Množství: 4 porce2 střední cukety (1 kg)
2 lžíce olivového oleje (50 ml)
1 stroužek česneku (5 g)
1 hrst bazalky (10 g)
1 špetka soli (5 g)
1 špetka pepře (1 g)
750 ml vody či zeleninového vývaru
100 ml smetany na vaření
50 g parmazánu
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Cuketu si nakrájíme na větší kostičky, cibuli na jemné a česnek nadrtíme.
Připravíme si hrnec, ve kterém necháme rozpálit olivový olej, na kterém dáme osmahnout cibulku společně s cuketou. Jemně zezlátlá barva je zde vítaná. Ke konci pak přidáme nadrcený česnek.
Vše zalijeme vývarem či vodou, osolíme, přidáme pepř a necháme vařit od bodu varu přibližně 10 minut.
Jakmile je cuketa měkká, přidáme do ní bazalku a přibližně polovinu parmezánu a vše najemno rozmixujeme. Přidáme smetanu na vaření a už dále nevaříme.
Polévku pak servírujeme ještě posypanou parmezánem a kousky křupavého chleba.
Dobrůtka cuketová to je.
Pokud byste chtěli vyzkoušet i jinou geniálně dobrou cuketovou polévku, doporučuji tuto mou s lososem.
Líbí se vám recept na krémovou cuketovou polévku s parmezánem? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bazalka, česnek, cuketa, olivový olej, parmazán, pepř, smetana, sůl, voda, vývar
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Tak jsem si včera přinesla zásilku. Prázdninovou a polévkovou. V té prázdninové si stále listuji dokola. A mám to jako dítě v hračkářství. Nevím co dřív. Také už jsme si zahráli s manželem karty. No vyhrál to salát z řapíkatého celeru. Vynikající. Díky. Prvním dvěma kuchařkam nemůžu nějak přijít na chuť, ale prázdninová je už dnes super. Díky jen tak dál.
Zuzi, haha, to se tedy směju a srdíčko mi plesá. Mám radost, že se Vám kuchařky i knížky líbí.
Mějte se krásně,
Pája