Krémová cuketová polévka s parmezánem je naprostou lahůdkou do letních dní. Jestliže ji nesníte rovnou teplou z hrnce, zkuste ji ochutnat i pěkně vychlazenou. Bezvadně vás osvěží a krásně se v ní rozleží koření.

Krémová cuketová polévka s parmezánem se pro vás také stane hitovkou, pokud neradi trávíte hodně času u plotny. Vše totiž stačí jen nakrájet a nechat vařit a jen trošku doladit kořením a máte hotovo.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Krémová cuketová polévka s parmezánem

Ingredience na krémovou cuketovou polévku s parmezánem

Množství: 4 porce

2 střední cukety (1 kg)
2 lžíce olivového oleje (50 ml)
1 stroužek česneku (5 g)
1 hrst bazalky (10 g)
1 špetka soli (5 g)
1 špetka pepře (1 g)
750 ml vody či zeleninového vývaru
100 ml smetany na vaření
50 g parmazánu


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Cuketu si nakrájíme na větší kostičky, cibuli na jemné a česnek nadrtíme.

Připravíme si hrnec, ve kterém necháme rozpálit olivový olej, na kterém dáme osmahnout cibulku společně s cuketou. Jemně zezlátlá barva je zde vítaná. Ke konci pak přidáme nadrcený česnek.

Vše zalijeme vývarem či vodou, osolíme, přidáme pepř a necháme vařit od bodu varu přibližně 10 minut.

Jakmile je cuketa měkká, přidáme do ní bazalku a přibližně polovinu parmezánu a vše najemno rozmixujeme. Přidáme smetanu na vaření a už dále nevaříme.

Polévku pak servírujeme ještě posypanou parmezánem a kousky křupavého chleba.

Dobrůtka cuketová to je.

Pokud byste chtěli vyzkoušet i jinou geniálně dobrou cuketovou polévku, doporučuji tuto mou s lososem.