Podzim je za námi, chladná zima před námi a nikomu se pravděpodobně nechce stát v mrazu venku a klasicky si opékat buřty. Pokud vám ale stejně jako mně ta mastná chuť skvěle nezdravého buřta v zimních měsících chybí, potom je recept na buřty na pivě naprosto ideální.

Někdy mě pracovní nasazení natolik vyčerpá, že si bříško samo vyžádá nějakou tu prasárničku zalitou pivem, která by podráždila žlučník, vyprovokovala nejednu tukovou buňku, ale především mě donutila blaženě vrnět s plným pupkem a půllitrem dobře vychlazeného piva v ruce.

Hlavní fotka k receptu Buřty na pivě

Ingredience na buřty na světlém pivu


6 špekáčků
1 plechovka sekaných rajčat
1,5 dl světlého piva
2 cibule (máte-li)
Sůl

Množství: 2 porce pro nenažrané, 3 porce pro lidi


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 50 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Příprava buřtů na pivě není vůbec složitá. Stačí si jen koupit nějaké dobré špekáčky, které obsahují aspoň nějaký podíl masa, pivo (u nás většinou padne sklenička na vaření a další 3-4 lahváče na pitný režim), plechovku sekaných rajčat a když se ve špajzu najde nějaká ta cibule, tak to není také od věci.

Buřt si nakrájejte podle vlastní libosti – někdo má rád ježky, jiný zase běžky a položte je do nějaké vhodné zapékací misky (třeba tahle), ve které už leží plátky cibule (Pokud je…u nás v receptu jsme fotili s půlkou cibule. Víc jí doma nebylo). Pak tam nalejte rajčata, pivo, osolte a nechte hezky dozlatova zapéct v troubě asi na 200°C.

Já jsem buřtíky v průběhu ještě otáčela a vyndala je ven až ve chvíli, kdy se z rajčat a piva vytvořil sosík. Jako příloha snad nejde nic jiného než dobrý český chléb.

Chcete-li, mrkněte také na variantu buřtů s tmavým pivem – viz recept Pomazlené buřty na černém pivu.

Dobrou chuť přeje paní Čuba