Podzim je za námi, chladná zima před námi a nikomu se pravděpodobně nechce stát v mrazu venku a klasicky si opékat buřty. Pokud vám ale stejně jako mně ta mastná chuť skvěle nezdravého buřta v zimních měsících chybí, potom je recept na buřty na pivě naprosto ideální.

Někdy mě pracovní nasazení natolik vyčerpá, že si bříško samo vyžádá nějakou tu prasárničku zalitou pivem, která by podráždila žlučník, vyprovokovala nejednu tukovou buňku, ale především mě donutila blaženě vrnět s plným pupkem a půllitrem dobře vychlazeného piva v ruce.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Buřty na pivě

Ingredience na buřty na světlém pivu

Množství: 2 porce pro nenažrané, 3 porce pro lidi

6 špekáčků
1 plechovka sekaných rajčat
1,5 dl světlého piva
2 cibule (máte-li)
Sůl

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 50 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Příprava buřtů na pivě není vůbec složitá. Stačí si jen koupit nějaké dobré špekáčky, které obsahují aspoň nějaký podíl masa, pivo (u nás většinou padne sklenička na vaření a další 3-4 lahváče na pitný režim), plechovku sekaných rajčat a když se ve špajzu najde nějaká ta cibule, tak to není také od věci.

Buřt si nakrájejte podle vlastní libosti – někdo má rád ježky, jiný zase běžky a položte je do nějaké vhodné zapékací misky (třeba tahle), ve které už leží plátky cibule (Pokud je…u nás v receptu jsme fotili s půlkou cibule. Víc jí doma nebylo). Pak tam nalejte rajčata, pivo, osolte a nechte hezky dozlatova zapéct v troubě asi na 200°C.

Já jsem buřtíky v průběhu ještě otáčela a vyndala je ven až ve chvíli, kdy se z rajčat a piva vytvořil sosík. Jako příloha snad nejde nic jiného než dobrý český chléb.

Chcete-li, mrkněte také na variantu buřtů s tmavým pivem – viz recept Pomazlené buřty na černém pivu.

Dobrou chuť přeje paní Čuba