Obecně nejsem moc těstovinožrout. Ale když vidím nešťastný výraz své drahé Čubí polovičky, která má těstoviny tak ráda a chtěla by je jíst daleko častěji, obměkčí mě to a něco s těstovinami udělám.
Těstoviny s cuketou v krémové omáčce a vepřovou panenkou mohou vyvolat smíšené pocity ohledně toho, jestli se to k sobě vůbec hodí a jestli to není škoda to takhle plácat. Je to výborné! Věřte Čubě, prosím! A kdo nevěří, tak si povinně připraví.
O co tu jde a proč je to tak dobré? Nu především se tu snoubí chuť těstovin s lehce osmaženou cuketkou, která je zjemněná smetanou a vynikající jemné maso vepřové panenky, které bezvadně doplňuje rotující špagetku obtáčející se kolem vidličky.

Největším kamenem úrazu tohoto receptu je časová koordinace toho, kdy co házet kam a na jak dlouho, aby bylo jídlo čerstvé a každá komponenta byla připravena v pravý čas.
Tedy já to dělám takhle:

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Těstoviny s cuketou v krémové omáčce a vepřovou panenkou

Ingredience

Množství: 4 porce

1 balení těstovin – spagethi nebo linguine
2 menší cukety
500-600 g vepřové panenky
Sůl
Pepř
200 ml smetany – Gran cucina
1 stroužek česneku
Olivový olej


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 35 minut

Připravím si všechny suroviny a začínám tím, že si nechám vařit osolenou vodu na těstoviny – značka ideál špagety nebo ploché linguine. Když se voda vaří, oškrábnu si cuketu a nakrájím ji na plátky, které nechám osmahnout společně s celým stroužkem česneku na olivovém oleji bez soli. Až jsou plátky měkké a pěkně barevné (pozor! černá ne ní stav, ke kterému chcete dospět),  odstavím je, vylovím osmažený česnek a připravím si mezitím panenku  (vepřovou, ne na hraní).

Odblaním ji, posolím, popepřím a na rozpáleném oleji v celku (dělám tak 10 cm kousky) ji ze všech stran nechám opéct. Růžovolícou panenku poznám podle toho, že maso už je skoro tuhé, ale ještě malinko pruží. Trvá to cca 10 minut, ale záleží na velikosti panenky.

Během hraní s panenkou už většinou voda na těstoviny vaří, takže do ní dám těstoviny a nechám vařit do stavu pružno-měkkého…trošičku za stavem al dente  (tak to máme rádi my).

Teď už se to začíná celé komplikovat a je potřeba dělat většinou víc věcí na jednou a tak nějak koordinovaně. Panenku už máme udělanou, tak jí necháme v klidu povolit. Je teda potřeba dodělat těstoviny.

Odstavenou cuketu opět rozpálíme a přidáme k ní smetanu (já kopu za Gran cucinu, protože je krásně krémová), podle chuti teprve teď osolíme a ve chvíli, kdy krém začne probublávat, přihodíme scezené těstoviny a promícháme.

Pak už jen servírujeme hnízdečko těstovin s cuketou a na něj panenku nakrájenou na plátky.

Dobrou chuť přeju já, paní Čuba