Už dlouho předlouho jsme se nepodívali na nějaký dobrý ušatý recept. A tak je tu pro vás králík na houbách a hořčici! Jemné, šťavnaté maso se tu propojuje s chutí lesních hub. Ať už použijete lesní hříbky nebo voňavé žampiony, jedno je jisté – tahle dobrota se rozplyne na jazyku a zaručeně potěší každého, kdo si ji dá. Tak pojďme na to!
Králík špikovaný špekem
„Zase máme králíka?!“ Tato věta může mít pro mnoho lidí značně negativní nádech a při představě, že už zase králík, se vám sevřou půlky, stáhne krk a máte po dobré náladě, že bude dobrý oběd.
Králík se smetanovo-vinnou omáčkou (Braillon)
Jsem už od přirození šťoura, a tak jsem hledala, jak se dá ještě jinak připravit králík. Jeho maso je výborné a dělat ho pořád se smetanovou omáčkou, na víně nebo na česneku mi přišlo trošku líto. Takže jsem jednoho dne narazila na super lahodný recept na tzv. králíka Braillon. Na tom by nebylo nic tak zvláštního.
Králík na víně s tymiánem
Králík je takové milé domácí zvířátko, které je v některých domácnostech považováno za váženého člena rodiny, jinde je naopak stahováno z kůže a na jídelníčku se vyskytuje nevítaně často. U mě samotné byl králík dlouhou dobu velkou neznámou a o kulinářské přípravě tohoto svalnatého tvora jsem vlastně vůbec nepřemýšlela.