Zase máme králíka?!“ Tato věta může mít pro mnoho lidí značně negativní nádech a při představě, že už zase králík, se vám sevřou půlky, stáhne krk a máte po dobré náladě, že bude dobrý oběd.

Já to mám ale spíš spojené s radostným zavýsknutím, že se mi něco tak dobrého dostává opět na talíř. Králíka mám tuze ráda, a jakožto dítě vychované ve městě jsem nikdy ani neměla příležitost dospět do stádia, že jsem králíkem přežraná.

Už dříve jsem tu velebila maso králíkovo jak v podobě Braillon, nebo na víně s tymiánem.

Pro tentokrát jsem se já králikofil vrhla na velmi jednoduchý recept na králíka špikovaného špekem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Králík špikovaný špekem

Ingredience na králíka špikovaného špekem

Množství: 4 porce

1 celý králík nebo 4 králičí stehna
150 g špeku
2 stroužky česneku
2-3 bobkové listy
1 hrudka másla
Sůl


TIP: Chystám něco velkého, e-Kuchařku plnou svačinových receptů! Na každý školní den 1 recept, ale nikde není psáno, že se svačí jen ve školách.

Svačina je důležitou součástí zdravého životního stylu i pro dospělé. Přihlaš se k odběru nových receptů (1x týdně) a dozvíš se i o spuštění zvýhodněného předprodeje! Klikni sem. #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Celkový čas: 100 minut

Vezměte si králíčka, naporcujte ho na stehýnka a tělíčko. Připravte si cca 7 milimetrů široké špalíčky špeku a celé maso prošpikujte tak, že nožíkem si uděláte dírku do masa, prstíčkem jí roztáhněte, nacpěte tam špek a je hotovo. Maso posolte, potřete česnekem, na dno misky hoďte 2-3 bobkové listy a naskládejte do pekáčku. Celé to podlejte sklenicí vody a přidejte hrudku másla.

Maso pečte na teplotu 180°C asi 45 minut v zakrytém pekáči. Pak maso podlejte a ještě mu nějakou chvíli dejte (cca 20 minut). Když už je maso měkké (píchám do něj opatrně nožem), tak jen dopečte dozlatova v troubě a podávejte s něčím dobrým.

Dobrou chuť

Paní Čuba