Zase máme králíka?!“ Tato věta může mít pro mnoho lidí značně negativní nádech a při představě, že už zase králík, se vám sevřou půlky, stáhne krk a máte po dobré náladě, že bude dobrý oběd.

Já to mám ale spíš spojené s radostným zavýsknutím, že se mi něco tak dobrého dostává opět na talíř. Králíka mám tuze ráda, a jakožto dítě vychované ve městě jsem nikdy ani neměla příležitost dospět do stádia, že jsem králíkem přežraná.

Už dříve jsem tu velebila maso králíkovo jak v podobě Braillon, nebo na víně s tymiánem.

Pro tentokrát jsem se já králikofil vrhla na velmi jednoduchý recept na králíka špikovaného špekem.

Hlavní fotka k receptu Králík špikovaný špekem

Ingredience na králíka špikovaného špekem


1 celý králík nebo 4 králičí stehna
150 g špeku
2 stroužky česneku
2-3 bobkové listy
1 hrudka másla
Sůl

Množství: 4 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Celkový čas: 100 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Vezměte si králíčka, naporcujte ho na stehýnka a tělíčko. Připravte si cca 7 milimetrů široké špalíčky špeku a celé maso prošpikujte tak, že nožíkem si uděláte dírku do masa, prstíčkem jí roztáhněte, nacpěte tam špek a je hotovo. Maso posolte, potřete česnekem, na dno misky hoďte 2-3 bobkové listy a naskládejte do pekáčku. Celé to podlejte sklenicí vody a přidejte hrudku másla.

Maso pečte na teplotu 180°C asi 45 minut v zakrytém pekáči. Pak maso podlejte a ještě mu nějakou chvíli dejte (cca 20 minut). Když už je maso měkké (píchám do něj opatrně nožem), tak jen dopečte dozlatova v troubě a podávejte s něčím dobrým.

Dobrou chuť

Paní Čuba