Pomazlené buřty na černém pivě
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/rychla-jidla/pomazlene-burty-na-cernem-pive/
Buřty na černém pivu jsou lahůdka, která by se podle mě měla daleko více vyskytovat na jídelních lístcích v restauracích a všude jinde. Je pravda, že to nesplňuje trendy zdravé výživy a někdo by mohl říct, že co nějaký buřt v kečupu, ale je to stejné, jako když chcete srovnávat klasické špagety s rajčaty a čerstvou bazalkou a špagety s kečupem a eidamem.
No prostě si můžete samozřejmě připravit pěknou jídelnovou prasečinu, nebo to můžete pojmout elegantněji obléct špekáčka do elegantního a dobrého kabátku. Takže do toho!
Ingredience buřty na černém pivu
Množství: 4 porce6 špekáčků
2 střední žluté cibule
3 stroužky česneku
1 sekaná rajčata 500ml
2 dl černého piva
1 rovná lžíce cukru
1 lžička soli – dle libosti
1 lžíce majoránky
Postup přípravy
Doba vaření: 45 minut
Celkový čas: 15 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Pokud chcete jednodušší variantu buřtíků, tak tu mám jeden starší recept na BUŘTY NA SVĚTLÉM PIVĚ…taky velká lahoda.
Pokud se vám nechce číst, mám tu i video 🙂 (1 minuta)
Mé nové videorecepty můžete odebírat také na Čubím Youtube kanále!
Špekáčky si rozpulte podélně, nakrojte konce a na vrchu je nějak pěkně nakrojte – kreativitě se meze nekladou…já tedy většinou skončím u ježka 🙂
Nakrájejte si cibuli na proužky.
Do zapékací mísy (třeba takové) dejte na dno cibuli, položte na ní špekáčky pěkně jeden vedle druhého a přidejte sekaná rajčata, přelijte černým pivem, přidejte cukr, nadrcený česnek, menší lžičku soli (špekáčky jsou sami o sobě většinou dost slané a tuk se vypustí do omáčky, takže není potřeba solit) a přidejte majoránku, kterou mezi prsty rozmělněte.
Celý ten sosík trošku pošťouchejte lžící a nechte buřty péct v troubě na 200°C. Každých 15 minut buřty otočte, aby chytly pěknou barvu a pošťouchejte sos, aby se v něm rozmíchaly chutě koření a rajčat s pivem. Hezkou barvu a chutný sos by měly buřty chytit tak za 45 minut.
Výtečné jsou buřty na pivě s čerstvým chlebem a samozřejmě PIVEM!!!
Pochutnejte si 🙂
Paní Čuba
Líbí se vám recept buřty na černém pivu? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: buřty, česnek, cibule, cukr, majoránka, pivo, sekaná rajčata, špekáčky
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Odzkoušeno- výtečné!!! Ve dvou jsme měli dostatek, ale vůbec nám to nevadilo 🙂
My je měli teď nedávno, protože teď mám v těhotenství opravdu zběsilé chutě přesně na tyto „dietní“ pochoutky. Nikdy jich není dost 🙂
Tak to věřím 🙂 A když jsme u těch dietních pochoutek, nějaký krásný receptík na nejlepší nakládaný hermelín by jste v sešítku neměla? 😉 Vaším chutím totiž věřím, vše, co jsem odzkoušela bylo TOP. 🙂
a už to vidím, že jsem úplně slepá 😀
Když už jsme u toho, tak příští pátek poletí recept na další nakládaný hermelín 🙂
budu se moc těšit 🙂
Ahoj,
protože nemám rád černé pivo, tak jsem to zalil světlým a je to taky bomba.
Johnny. (Švédsko)
Děkuji moc za úžasný recept, to se musí hned vyzkoušet Zdena
Dejte pak vědět, jak se povedlo!