Buřty na černém pivu jsou lahůdka, která by se podle mě měla daleko více vyskytovat na jídelních lístcích v restauracích a všude jinde. Je pravda, že to nesplňuje trendy zdravé výživy a někdo by mohl říct, že co nějaký buřt v kečupu, ale je to stejné, jako když chcete srovnávat klasické špagety s rajčaty a čerstvou bazalkou a špagety s kečupem a eidamem.

No prostě si můžete samozřejmě připravit pěknou jídelnovou prasečinu, nebo to můžete pojmout elegantněji a obléct špekáčka do elegantního a dobrého kabátku. Takže do toho! 

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pomazlené buřty na černém pivě

Ingredience buřty na černém pivu

Množství: 4 porce

6 špekáčků
2 střední žluté cibule
3 stroužky česneku
1 sekaná rajčata 500ml
2 dl černého piva
1 rovná lžíce cukru
1 lžička soli – dle libosti
1 lžíce majoránky


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Celkový čas: 60 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Pokud chcete jednodušší variantu buřtíků, tak tu mám jeden starší recept na BUŘTY NA SVĚTLÉM PIVĚ…taky velká lahoda.

Pokud se vám nechce číst, mám tu i video 🙂 (1 minuta)

Mé nové videorecepty můžete odebírat také na mém Youtube kanále!

Špekáčky si rozpulte podélně, nakrojte konce a na vrchu je nějak pěkně nakrojte – kreativitě se meze nekladou… já tedy většinou skončím u ježka 🙂

Nakrájejte si cibuli na proužky.

Do zapékací mísy (třeba takové) dejte na dno cibuli, položte na ní špekáčky pěkně jeden vedle druhého a přidejte sekaná rajčata. Přelijte černým pivem, přidejte cukr, nadrcený česnek, menší lžičku soli (špekáčky jsou sami o sobě většinou dost slané a tuk se vypustí do omáčky, takže není potřeba solit) a přidejte majoránku, kterou mezi prsty rozmělněte.

Celý ten sosík trošku pošťouchejte lžící a nechte buřty péct v troubě na 200°C. Každých 15 minut buřty otočte, aby chytly pěknou barvu a pošťouchejte sos, aby se v něm rozmíchaly chutě koření a rajčat s pivem. Hezkou barvu a chutný sos by měly buřty chytit tak za 45 minut. 

Výtečné jsou buřty na pivě s čerstvým chlebem a samozřejmě PIVEM!!!

Pochutnejte si 🙂

Pája