Na rizoto je sice přeborník pan architekt Štěpán, ale i paní Čuba má svou modifikaci a dokonce jej dělá jako správné čuně bez pravé italské rýže. Komu se to nelíbí, ať si řitní otvor políbí, nebo jinak – nikdy si nikdo nestěžoval a vždycky se rizoto snědlo do posledního zrnka. Muhehe

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Parmezánové rizoto

Ingredience

Množství: 4 porce

1 sklenice rýže (Čuba ráda kulatozrnou)
2 kuřecí prsa
3 polévkové lžíce strouhaného parmezánu
1 sklenička bílého vína
3 sklenice (radši víc než míň) kuřecího či jiného bujonu
1 menší cibule
2 lžíce másla
Sůl

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 40 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Čuba bere vždycky určitou sklenici rýže (většinou 2,5dl) a na ní dvě sklenice vývaru a k tomu sklenici vína.

Recept rozjedeš hezky zlehka tím, že se vezme cibule a na kostkovaná se hezky dosklovata osmahne. Pak se na cibulku hodí sklenice rýže a nechá se to chvilku smažit – stačí třeba minutka dvě. Pak se to postupně zalívá celým vínem a kouskem vývaru a postupně se tam přílívá. Doporučuji si připravit vývaru radši víc. Párkrát už se mi stalo, že jsem si ho připravila málo a musela jsem to šidit horkou osolenou vodou, za což mě hanba fackovala.

Rizoto je celé o tom, že se mu člověk musí věnovat. Takže takhle pomalu mícháš a přilíváš a asi po deseti minutách tam dáš první půl parmezánu. A mícháš dál. Pak se tam dá silnější plátek másla a nakonec ještě ten parmezánek. Rizoto má být krémové, protože rýže ještě natáhne vodu, takže se nebojte, pokud to bude tekutější.

Ideální je pak po dovaření ještě dvě minutky počkat, aby se to usadilo.

Pro masožravce doporučuji přidat do rizota osmahlé kuřecí kostky, které tam přidávám až na poslední chvíli, popřípadě, a to je úplně ideální, mám připravený domácí vývar z kuřete a maso použiju přímo z něj.

Pak už jen buon appetito bambini. Vostra signora Ciuba!