Bramborový guláš
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/brambory-2/bramborovy-gulas/
Když se tak zamyslím na tím, kdy začalo vzkvétat mé kuchařské umění a co bylo moje oblíbené jídlo na přípravu, tak mi vždycky naskočí bramborový guláš.
Jistěže tomu předcházely párky, ohřívání čaje, vajíčka a podobné klasiky, které zvládáme my všichni. Ale bramborový guláš bylo asi opravdu první jídlo, které mě bavilo vařit. Dokonce mi chutnalo tolik, že jsem neměla problém si ho připravit třeba dvakrát do týdne (ano, není to úplně nejzdravější strava pro pubertálního výrostka, ale když není zbytí a chutě přijdou, tak co naděláte).
Hrozně moc mi chutnala ta chuť paprikové omáčky a brambor….no a když ještě kousek chleba byl a čestvý cibulka, tak to prostě nemělo vůbec chybu.
Ingredience
Množství: 4 talíře6 středních brambor
½ cibule na smažení
½ cibule na dozdobení
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
1 rovná lžíce červené papriky
2 lžíze hladké mouky
2 lžíce oleje na smažení
Postup přípravy
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 35 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Na přípravu je to super jednoduché jídlo a krom toho k němu nepotřebujete nic moc složitého ani drahého.
Do hrnce si dejte krapet nějakého rostlinného oleje (oliváč je tady zbytečný…ale jako vážně). Pokud disponujete slaninou nebo špekem, tak toho oleje ani nemusíte dávat tolik. Stačí třeba jen jedna lžíce. (Přihoďte špek a osmažte). Nakrájenou kostičkovou cibuli nechte na mírném ohni zasmažit do sklovata. Pak přidejte 2 lžíce mouky a míchejte míchejte, protože právě vytváříte jíšku. Ta by měla být jemně nazlátlá.
Když už je jíška nazlátlá, tak přidejte papriku a rovnou zalejte vodou (nechceme přeci, aby paprika zhořkla). Přihoďte brambory a osolte a nechte vařit do změknutí.
Česnek přidávám až ke konci společně s majoránkou, aby se chuť úplně nevyvařila.
Pokud by se vám zdála polévka stále málo hustá, tak stačí rozmíchat vodu s moukou do tekuté kaše (tzv. záklechtka) a doladit dle chuti své. Nechte to pak ještě aspoň 10 minut provařit.
Servírujte na hlubokém talíři (v mělkém by to byl trochu punk) s cibulkou navrch a dobrým krajíčkem chleba.
Vaše paní Čuba
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: brambory, červená paprika, česnek, cibule, mouka, olej
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Ráda bych dostávala Vaše recepty
Milá Aleno, moc díky za zájem o moje recepty. K odběru se úplně jednoduše přihlásíte tak, že na našem webu https://receptypanicuby.cz/ kliknete na 130 stran z našich kuchařek zdarma – je to zelené okénko a zde zadáte email. Přijde Vám ukázka našich kuchařek a každý čtvrtek Vám také přiletí email s novým receptem. Mějte se moc hezky. Pája
VŠECHNY RECEPTY JSOU VYNIKAJÍCÍ VAŠE ODBĚRATELKA VĚRA
Věro moc děkuji a jsem ráda, že chutná!