Když se tak zamyslím na tím, kdy začalo vzkvétat mé kuchařské umění a co bylo moje oblíbené jídlo na přípravu, tak mi vždycky naskočí bramborový guláš

Jistěže tomu předcházely párky, ohřívání čaje, vajíčka a podobné klasiky, které zvládáme my všichni. Ale bramborový guláš bylo asi opravdu první jídlo, které mě bavilo vařit. Dokonce mi chutnalo tolik, že jsem neměla problém si ho připravit třeba dvakrát do týdne (ano, není to úplně nejzdravější strava pro pubertálního výrostka, ale když není zbytí a chutě přijdou, tak co naděláte).

Hrozně moc mi chutnala ta chuť paprikové omáčky a brambor….no a když ještě kousek chleba byl a čestvý cibulka, tak to prostě nemělo vůbec chybu.

Hlavní fotka k receptu Bramborový guláš

Ingredience


6 středních brambor
½ cibule na smažení
½ cibule na dozdobení
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
1 rovná lžíce červené papriky
2 lžíze hladké mouky
2 lžíce oleje na smažení

Množství: 4 talíře


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 35 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Na přípravu je to super jednoduché jídlo a krom toho k němu nepotřebujete nic moc složitého ani drahého.

Do hrnce si dejte krapet nějakého rostlinného oleje (oliváč je tady zbytečný…ale jako vážně). Pokud disponujete slaninou nebo špekem, tak toho oleje ani nemusíte dávat tolik. Stačí třeba jen jedna lžíce. (Přihoďte špek a osmažte). Nakrájenou kostičkovou cibuli nechte na mírném ohni zasmažit do sklovata. Pak přidejte 2 lžíce mouky a míchejte míchejte, protože právě vytváříte jíšku. Ta by měla být jemně nazlátlá.

Když už je jíška nazlátlá, tak přidejte papriku a rovnou zalejte vodou (nechceme přeci, aby paprika zhořkla). Přihoďte brambory a osolte a nechte vařit do změknutí.

Česnek přidávám až ke konci společně s majoránkou, aby se chuť úplně nevyvařila.

Pokud by se vám zdála polévka stále málo hustá, tak stačí rozmíchat vodu s moukou do tekuté kaše (tzv. záklechtka) a doladit dle chuti své. Nechte to pak ještě aspoň 10 minut provařit.

Servírujte na hlubokém talíři (v mělkém by to byl trochu punk) s cibulkou navrch a dobrým krajíčkem chleba.

Vaše paní Čuba