Cuketová polévka s lososem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/bezlepkova-jidla/cuketova-polevka-s-lososem/
Cuketová polévka s lososem je pro mě jednou z těch nejlepších polévek, kterou nemám problém připravovat stále stále dokola. Ok je pravda, že uzený losos není nejlevnější záležitost, ale je milé si jednou za čas trošku dopřát a dát tělu tuhle božskou manu.
Ingredience na cuketovou polévku s lososem
Množství: 4 porce2 střední cukety (600 g)
½ cibule (35 g)
1 petržel (100 g)
2 stroužky česneku (10 g)
1/5 celeru (100 g)
20 ml olivového oleje
Sůl
100 g uzeného lososa
50 ml smetany na šlehání
špetka muškátového oříšku
500 ml vody
Postup přípravy
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Do hrnce si dejte olivový olej a opečte na něm 2-3 minuty na kostičky nakrájenou zeleninu – cukety, cibuli, petržel, celer i stroužky česneku. Zelenina se lehce osmaží.
Přidejte vodu a osolte. Nechte vařit, dokud zelenina nezměkne. To bude trvat přibližně 15 minut.
Celou směs pak vymixujte mixérem do hladka a pro opravdové gurmány ji můžete ještě přes cedník přecedit. Polévku zjemníme smetanou smetanou (čím vyšší procento tuku, tím chutnější, ale vystačíte si i se smetanou na vaření) a opravdu hodně malou špetku muškátového oříšku. Jdeme na lososa.
Na pánvi si zprudka osmahneme nakrájeného uzeného lososa. Není potřeba zde používat olej, protože losos sám o sobě je dost tučný.
Polévku dáme do misky a navrch přidáme osmaženého lososa.
Pěkně si pochrochtejte
Vaše Pája
Líbí se vám recept na cuketovou polévku s lososem? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: celer, česnek, cibule, cuketa, losos, muškátový oříšek, olej, petržel, smetana, sůl
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.