Kapání do polévky mám obzvláště ráda a dávám mu přednost před nudlemi. Oproti nudlím mi chuť kapání přijde jemnější a zajímavější, protože se dají ochutit bylinkami nebo kořením. Navíc příprava je více než jednoduchá, popis zas až tak ne. 🙂

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kapání do polévky

Ingredience na kapání do polévky

Množství: Do 1 polévky

2 vejce M (100 g)
1 špetka soli (5 g)
2 vrchovaté lžíce hladké mouky (50 g)
1 polévková lžíce čerstvých bylinek (petržel, bazalka, pažitka či jiné čerstvé)

 


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 2 minut
Celkový čas: 5 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Do skleničky si hoďte komplet celá vajíčka, tj. žloutek i bílek a decentně osolte. Přidávejte postupně mouku, kterou rozmíchávejte vidličkou do hladké kaše. Vznikne hutnější hmota, která by měla z vidličky vlastně tak jako lehce odkapávat.

Pokud je směs stále řídká, přidejte opatrně mouku. A naopak – pokud by byla směs až moc hustá, přidejte opravdu jen po kapkách vodu.

Když už má směska správnou konzistenci – lehce tekutá, ale zároveň poměrně kompaktní, přidejte bylinky a pomalu ji kapejte do vroucího vývaru (neměl by bláznivě bublat), kde to průběžně zlehka promícháváme, aby se kapání nescuklo v jednu hmotu.

Doufám, že při vytváření vlastního polévkového kapání pomůžou i přiložené fotky postupu.

Vaše Pája

PS. Jestliže se necítíte na míchání kapání v ruce, ruční mixér (viz recenze toho mého) práci zvládne taky dobře.

PS: Na přípravu vývaru (třeba kuřecího) se nejlépe hodí tlakový hrnec (klasický nebo vychytaný luxusní, oba s 5 let zárukou). Maso se v něm rychle uvaří a bude měkoučké.