Celerové pyré
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/prilohy-k-jidlu/celerove-pyre/
Občas je to s vymyšlením nějaké vhodné přílohy docela zapeklitost. Jestli se občas stejně jako já motáte v začarovaném kruhu brambor, rýže, těstovin na různý způsob a už vás to moc nebaví, tak právě vám je určen recept na celerové pyré. Ne, nešklebte se, je to opravdu dobré.
Ingredience na celerové pyré
Množství: 4 porce1 celerová bulva
2 stroužky česneku
3 brambory
100 ml smetany na vaření
1 lžíce másla
Sůl
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Příprava je velmi jednoduchá a odměnou vám bude káša s lahodnou šmrncovní chutí.
Očistěte si celer a brambory a nakrájejte je na stejně velké kousky. Přelijte je horkou vodou a nechte povařit v mírně osolené vodě do změknutí. Vodu slejte.
Vlijte do celeru a brambor smetanu a přidejte lisovaný česnek (je pravda, že by ho měl mixér rozmixovat, ale naposledy se to nějak nepovedlo a hostí si pěkně kousli do velkého kusu nerozmixovaného česneku…). Pečlivě promixujte a promíchejte ještě se lžící másla a dostatkem soli.
A je to! Velmi jednoduché, elegantní a dobré.
Celerové pyré se hodí jak k masu bez omáčky, tak ale sluší i něčemu omáčkovému. Já jsem ho připravovala s kuřecími rolkami a bylo to bájo.
Dobrou chuť,
Paní Čubička
Uvařila jse, přidala plátky z krkovice na bylinkách. Trochu salátu. /Letos první ze zahrady/ . A jen se po nich zaprášilo. Díky za recept.
Jo joo, krkovičku mám moc ráda. Je pěkně šťavnatá a dají se s ní dělat psí kusy..no možná čubí kusy. Máte nějaký Váš osvědčený recept?