Jestliže stejně jako my, Čubínci, máte kamarády, kteří trpí nějakým druhem netolerance (myslím samozřejmě jídelní, protože jinak máme kamarády velmi tolerantní), tak je pro vás recept na vepřovou panenku v krémově-jablečné omáčce naprostá trefa. Jídlo je totiž bezlepkové, bezlaktózové…nu není vegetariánské, ale dovedu si představit, že by se maso dalo nahradit tofu, ale zas až takový kámoš nejsem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Vepřové v krémovo-jablečné omáčce

Ingredience

Množství: 2 královské porce

3 lžíce olivového oleje
500 g vepřové panenky
3 jablka
Šťá’va z ½ citronu
1 cibule
2 česnekové stroužky
1 plechovka kokosového krému
Sůl
Černý pepř

1 sklenička bílého vína


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Recept vám bude pod nosem vonět téměř od prvního momentu a až ho strávníkům naservírujete na talíř, budou si radostí a chutí utírat fousky.

Jak na to?

Vepřovou panenku si nakrájejte na kostky tak, aby byly pěkně na sousto (pro nás 3x3x3 cm ideál). Prosolte je a opepřete.
Očistěte si jablka a nakrájejte je na tenčí měsíčky, které přelijte šťávou z půlky citronu. Dodá to tomu pěkný říz…krom toho jablíčka nezhnědnou. Připravte si také na kostky cibuli a nadrcený česnek. Teď už to půjde pěkně zvesela a rychle.

Na rozpáleném oleji si nejprve opečeme vepřové kostky. 3-4 minuty úplně stačí, protože je pak ještě necháte probublat s omáčkou. Z výpeku si vyndejte maso a dejte do něj cibulku, kterou na mírném ohni přiveďte ke zlatavé barvě. Na poslední chvíli také přidejte česnek, aby se lehce ohřál, ale aby zároveň nezhořkl dlouhým smažením. Směs si odložte k opečenému masu a můžeme pokračovat.

Do pánve si přidáme lžíci oleje a osmažíme jablíčka pěkně dohněda. Jakmile začnou hnědnout, tak je přelijte vínem a nechte zpěnit. Minuta stačí. Přilijte také kokosový krém a jakmile začne bublinkovat, přidejte maso i s cibulí a česnekem.

Nechce na mírném ohni ještě 3-5 minut provařit, dochuťte solí či pepřem a podávejte. My jsme si dobrotu dávali s vařeným bramborem a zbylým vínem a nic už nám k životu nechybělo.

Mějte sladce krémově-jablečný den
Čubička