Zapečená zelenina v sýrové kari omáčce
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/zdrava-jidla/zapecena-zelenina-v-syrove-kari-omacce/
Broko-dýňo-květák zapečený v kari omáčce se sýrem zní podle názvu malinko jako kočko-pes, ale je to super vegetariánské jídlo, kterým se pěkně napucnete a svět vám bude hned připadat veselejší…a možná i trošku nafouklejší po pár hodinách…holt brukvovité rostliny jsou potvory nadýmavé.
Ingredience
Množství: 4 porce na hlavní jídloPorce tak pro 4 lidi jako hlavní jídlo
1 větší hlavička brokolice
½ hokkaido dýně větší popřípadě jiné dýně
3 stroužky česneku
200 g chedaru- tj, čím víc, tím líp na posyp
Postup přípravy
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut
Také by vám mohlo chutnat:
A teď k receptu
Nejprve si propláchněte brokolici a květák a rozdělte je na středně velké růžičky….tak aby vám bylo příjemné si do nich kousnout. Růžičky můžete buď nechat pářit do poloměkka v pařáčku, nebo je nechte v horké vodě na několik minut změknout. Dýni pařit nemusíte, jen si ji nakrájejte na kostky.
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: brokolice, česnek, dýně, kari, květák, máslo, mléko, mouka, pepř
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.