Smažený losos s hráškovo-špenátovou kaší
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/ryby/smazeny-losos-s-hraskovo-spenatovou-kasi/
Milujete lososa? Já tedy rozhodně. Což si jej tentokrát připravit s vynikající kombinací hrášku a špenátu? Smažený losos s hráškovo-špenátovou kaší je láskou na první ochutnání.
Losos s hráškovo-špenátovou kaší vás mile překvapí nejen skvělou chutí, ale i velmi rychlou přípravou.
Ingredience na smaženého lososa s hráškovo-špenátovou kaší
Množství: 4 porce600 g lososa s kůží
1 malá špetka soli (3 g)
1 lžička olivového oleje (5 ml)
Na hráškovo-špenátovou kaši
300 g čerstvého nebo mraženého hrášku
400 g mraženého špenátu popř. 1 kg čerstvého
1 malá špetka soli (3 g)
1 stroužek česneku (5 g)
50 ml zakysané smetany či crème fraîche
Postup přípravy
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Hrášek a špenát se k sobě náramně hodí a pokud ještě pochybujete nad tím, zda vůbec takovou kombinaci ochutnat, vězte, že jde o vitaminovou bombu na talíři. A hlavně ta chuť!
Připravujeme hráškovo-špenátovou kaši
Začneme přípravou velmi jednoduché „kaše“. Vlastně je otázka, jestli jde vůbec o kaši, protože zde nic není potřeba nic mixovat, pokud máte rádi křupání hrášku a lístky špenátu.
Tak tedy jak na to? Pokud máte hrášek a špenát mražený (listový), dejte je do pánve a nechte na středním plameni rozmrazit. Hrášek a špenát by měly být příjemně prohřáté, takže je promíchávejte.
Ke směsi přidáme také prolisovaný stroužek česneku, trošku soli a na zjemnění ještě trošku zakysané smetany popřípadě i smetanu na šlehání. Výborně se také hodí tučný crème fraîche.
Pokud chcete směs jemnou, mixněte ji, ale ne do úplné kaše. Já ji mám ráda jen tak, jak je.
Jestliže máte čerstvou zeleninu, je příprava také více než snadná. Do pánve dáme trošku oleje a k němu přidáme listový špenát. Ten velmi rychle zkřehne. K němu dáme i čerstvý hrášek a necháme prohřát. Pak už jen přidáme česnek, smetanu a osolíme, popř. rozmixujeme… prostě dle libosti.
Smažíme lososa
Lososa před samotnou přípravou otřeme papírovou utěrkou. Do pánve dáme rozehřát olivový olej, na kterém lososa osmažíme. Nejprve stranou s kůží, poté stranou s masem. Lososa smažíme přibližně 3–4 minuty z každé strany. Samozřejmě záleží na jeho tloušťce, ale maso by mělo celé jemně zrůžovět. Hotového lososa osolíme a můžeme podávat s hráškovo-špenátovou kaší.
Je to báječná lahůdka. Věřím, že vám bude také chutnat.
Pája
PS. Pokud nejste velcí fanoušci hrášku a špenátu, mrkněte na moji bramborovou kaši s troškou zeleniny.
Líbí se vám recept na smaženého lososa s hráškovo-špenátovou kaší? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, hrášek, kysaná smetana, losos, olivový olej, špenát, sůl
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.