Tak jsem zase jednou utrácela jako smyslů zbavená a v tašce si z nákupů krom mnoha naprosto nepotřebných věcí odnesla i lososa. „Co s tím klukem ušatým jen udělám?“ říkala jsem si. Šla jsem do jistoty v podobě lososa s česnekem a petrželí! 

 

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Zapečený losos s česnekem a petrželí

Ingredience na lososa s česnekem a petrželí

Množství: 4 porce

750 g lososa (i s kůží může být)
Hrst čerstvé petržele (40 g)
4 stroužky česneku (20 g)
Špetka soli (5 g)
Pepř dle chuti
2 lžíce olivového oleje (40 ml)

Alobal


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 30 minut

Výhodou tohoto receptu je minimální množství ingrediencí a i přes to lahodný výsledek. Je to u nás téměř nejčastější varianta, jak připravit lososa.

Předpečící příprava

Lososa si nejprve opláchněte a papírovou útěrkou ho osušte.

Pak ho osolte, opepřete a ze všech stran ho potřete prolisovaným česnekem. Posypte ho čerstvou petrželí.

Jelikož je losos sám o sobě taková trošku cvalíkoidní ryba, pokapejte ho jen troškuolivovým olejem. 

Pečeme

Celou tuto nádheru zabalte do alobalu a pečte na 200°C přibližně 30 minut. Čas se může lišit podle velikosti lososa. Pokud si tedy nejste jistí, zda je losos dost propečen, tak alobal otevřete a zkuste vidličkou oddělit kousek lososa. Uvařený losos by měl jít velmi snadno.

A je hotovo.

Výborný je losos s bramborem popřípadě třeba i bramborovou kaší, pokud jsou brambory klihovaté a vcelku jim to chuťově moc nenotuje.