Zapečený losos s česnekem a petrželí
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/cubi-favoriti/zapeceny-losos-s-cesnekem-a-petrzeli/
Tak jsem zase jednou utrácela jako smyslů zbavená a v tašce si z nákupů krom mnoha naprosto nepotřebných věcí odnesla i lososa. „Co s tím klukem ušatým jen udělám?“ říkala jsem si. Šla jsem do jistoty v podobě lososa s česnekem a petrželí!
Ingredience na lososa s česnekem a petrželí
Množství: 4 porce750 g lososa (i s kůží může být)
Hrst čerstvé petržele (40 g)
4 stroužky česneku (20 g)
Špetka soli (5 g)
Pepř dle chuti
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
Alobal
Postup přípravy
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Výhodou tohoto receptu je minimální množství ingrediencí a i přes to lahodný výsledek. Je to u nás téměř nejčastější varianta, jak připravit lososa.
Předpečící příprava
Lososa si nejprve opláchněte a papírovou útěrkou ho osušte.
Pak ho osolte, opepřete a ze všech stran ho potřete prolisovaným česnekem. Posypte ho čerstvou petrželí.
Jelikož je losos sám o sobě taková trošku cvalíkoidní ryba, pokapejte ho jen troškuolivovým olejem.
Pečeme
Celou tuto nádheru zabalte do alobalu a pečte na 200°C přibližně 30 minut. Čas se může lišit podle velikosti lososa. Pokud si tedy nejste jistí, zda je losos dost propečen, tak alobal otevřete a zkuste vidličkou oddělit kousek lososa. Uvařený losos by měl jít velmi snadno.
A je hotovo.
Výborný je losos s bramborem popřípadě třeba i bramborovou kaší, pokud jsou brambory klihovaté a vcelku jim to chuťově moc nenotuje.
Líbí se vám recept na lososa s česnekem a petrželí ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, losos, olivový olej, pepř, petržel, sůl
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Určitě dám vědět Zdena
Tak tohle je recept přímo pro mého syna jako ušitý díky Zdena
Já to tedy taky miluju. Ta petržel a česnek je naprosto bezvadná kombinace…což mi i připomíná, že jsem už lososa v petrželi dlouho nepřipravovala. Budu to muset napravit 🙂
Ahoj,
receptík určitě vyzkouším,vypadá velmi lákavě.Alena
Dej mi pak vědět, jak se povedl a chutnal.
Tak tohle určitě zkusím! Ahoj Eva