Pikantní masová pomazánka
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/pomazanky/pikantni-masova-pomazanka/
Co si nejčastěji dáváte k topince? Pokud není po ruce zrovna nějaký pěkný tataráček a chcete něco skvělého masového, pak je pikantní masová pomazánka bezvadnou volbou. Pokud znáte takovou tu klasiku v podobě konzervičky, která obsahovala pikantní směs na topinky, vězte, že toto je úplně jiná liga a pikantní masová pomazánka vs naprosto očaruje.
Ingredience na pikantní masovou pomazánku
Množství: 4 skleničky 150 ml1 kg vepřového boku bez kosti
4 cibule (300 g)
10 stroužků česneku
1 lžička kmínu (5 g)
2 špetky soli (10 g)
1 lžíce sladké papriky (20 g)
2 lžíce sádla (50 g)
200 ml světlého piva
1 lžička worčestrové omáčky (5 ml)
2 lžíce rajčatového protlaku (40 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 120 minut
Celkový čas: 135 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Budeme muset být trošku trpěliví, než se maso upeče a po rozmixování pomazánka vychladne, ale jinak není příprava vůbec složitá, protože vlastně vše hodíme do jednoho pekáčku.
Připravujeme maso na pečení
Vepřový bůček si nakrájíme na menší kostičky (cca 2 cm) a dáme je rovnou do pekáčku. Cibuli můžeme nakrájet nahrubo a česnek také jen tak lehce rozsekáme. Také přihodíme do pekáčku.
Osolíme, přidáme kmín, pepř pokud máte rádi, červenou papriku a zalijeme světlým pivem. Přidáme maličko worcestrové omáčky pro chuť a dáme péct na 160 °C.
Občas promícháme.
Výsledkem by mělo být krásně upečené maso s lahodným výpekem. Do něj pak ještě na posledních 5 minut přidáme rajčatový protlak. Vynikající je pomazánka ale i bez protlaku. zde je to spíše na vás a zda vám tam chuť rajčat udělá radost. Já se bez mučení přiznám, že spíše preferuji bez, ale jsem převálcována rajčatožrouty.
Připravujeme pomazánku
Pomazánku pak buď můžeme rozmixovat, aby byla hladká, ale daleko zábavnější je ji jen tak lehce nasekat a nechat kousky masa.
Nechte ji pak vychladnout a podávejte s topinkama! Je to lahůdka.
Dobrou chuť přeje Pája
PS. Další pomazánkové dobroty najdete v sekci Pomazánky.
Líbí se vám recept na pikantní masovou pomazánku? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: červená paprika, česnek, cibule, kmín, pivo, rajčatové pyré, sádlo, sůl, vepřový bok, worchestrová omáčka
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Recept super! Všem moc chutnalo . Určitě udělám znovu.