Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/sladkosti/svestkove-knedliky-z-tvarohoveho-testa/
Na plněných knedlících je znepokojivé, že si vlastně nikdy nemůžete být úplně jistí, co vás v nich čeká. Jsou sladké nebo budou slané? Když je knedlík pěkně poctivě vykoulen a uvařen, tak se často na jeho povrhu ani neobjeví nápovědná ďubka, která jedlíkovi dá aspoň nějakou indícii. Úzkostnějším jedincům se pak mohou zdát divoké hrůzostrašné sny, kdy je špekový nebo knedlík s uzeným posypán omylem skořicí a sladkou smetanou. Hrůza. Ale dost zbytečného strašení.
Pojďme si radši povídat o tom, jak jsem své milé polovičce připravila moc dobré a jemné švestkové knedlíky z tvarohového těsta.
Ingredience na švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Množství: 6 porcí250 g polohrubé mouky
500 g měkkého tvarohu
oříšek rozpuštěného másla do těsta
2 vejce
Špetka soli
Švestky
Skořicový cukr
Kysaná smetana
Moučkový cukr
Strouhaný perník nebo kakao na posypání
Rozpuštěné máslo na polití
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 45 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Příprava těsta
Nejprve si připravíme těsto těsto. které si jednoduše uděláme tak, že smícháme tvaroh, vejce, špetku soli a másla a postupně do této směsi vmícháme polohrubou mouku.
Jak má ideálně těsto vypadat, můžete vidět na videu.
Těsto jsem si pak nechte na chvilku odležet v lednici a mezitím jsem si vypeckujte švestičky.
Mé nové videorecepty můžete odebírat také na mém Youtube kanále!
Jelikož mi švestky přišly takové hodně kyselé, poválela jsem je ještě ve skořicovém cukru, aby nasály aspoň trochu něčeho sladkého.
Válíme těsto
Odleželé těsto si na pomoučeném válu rozválejte na placku tloušťky cca 5 milimetrů. Těsto pak nakrájejte na čtverce cca o velikosti 7×7 cm.
Těstový čtverec si položte do dlaně a přidejte skořicové švestky. Cípky těsta přiložte k sobě a bobánka jemně zahlaďte, aby z něj vzniknul pravidelný knedlíček.
Vaříme
Knedlíčky hoďte do vroucí vody a vařte je přibližně 5-7 minut.
Někdo má rád plněné knedlíky jen pocukrované a přelité máslem. My jsme ale větší fajnšmekři a na knedlíky si dáváme ještě kysanou smetanu jemně oslazenou moučkovým cukrem, sypeme kakaem, a aby toho nebylo málo, tak ještě přelíváme máslem.
Ojojoj, velká sladká dobrota jako od maminky
Líbí se vám recept na švestkové knedlíky z tvarohového těsta? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: kysaná smetana, máslo, moučkový cukr, mouka, sůl, švestky, tvaroh, tvarohové těsto, vejce
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Ahoj, těsto dělám stejně výborné…..pokud je ovoce méně zralé, tak k němu dám kousek medu a pak zakulím a vařím také ve vodě, pak je pocukruji u nás strouhánka osmažená a máslo nebo mletý mák s cukrem a máslo……(Švédsko)
Zní to tedy každopádně naprosto skvěle