Nanuky, sorbety, semifredda, tříště a ještě mnoho dalšího nás zachraňuje v letních dnech. Co když ale nestíháte a chcete něco připravit raz dva? Mražené jogurtové jednohubky jsou tu!

Mražené jogurtové jednohubky připravíte za pár chvilek a budete na ně potřebovat jen pár ingrediencí.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Mražené jogurtové jednohubky

Ingredience na mražené jogurtové jednohubky

Množství: 6 porcí

500 g bílého jogurtu
1 lžíce medu (20 g)

Na ozdobení

100 g jahod
3 lžíce ořechového másla (60 g)
1 hrst oříšků (50 g)
1 hrst lyofilizovaného ovoce


Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 240 minut
Celkový čas: 250 minut

Mražené jogurtové jednohubky jsou velmi vděčné na přípravu, protože s nimi není tolik práce jako například s přípravou smetanové zmrzliny nebo semifredda.

Vystačíme si vlastně jen s bílým jogurtem, sladidlem v podobě medu, javorového sirupu, čekankového nebo i cukru… prostě dle libosti.

Základ jednohubek

Zde vlastně není moc o čem složitě psát. Do bílého jogurtu vmícháme med a připravíme si nádobu cca 20 x 30 cm velkou a vyložíme ji pečicím papírem. Na něj rovnoměrně rozprostřeme jogurt a jdeme zdobit.

Co se hodí na zmrzlinové jednohubky

Výborné je jogurt hezky odekorovat rozpuštěným ořechovým máslem, které pak špejlí můžeme roztahat po celé ploše.

Dokonalé jsou s čerstvým ovocem, které do jogurtu očištěné prostě jen poklademe.

Nakonec přidáme ještě nasekané ořechy a pro opravdové fajnšmekry můžeme dát i nasekanou čokoládu.

Takto připravenou směs necháme pořádně zatuhnout v mrazáku a jakmile je úplně zmrzlá, můžeme ji nasekat a servírovat.

Je to opravdová rychlá letní jednohubka, která vás krásně osveží.

Dobrou chuť
Pája