Tamten salát – zeleninovo-majonézový salát
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/salaty/tamten-salat-zeleninovo-majonezovy-salat/
Vážně bych ráda tento salát nazvala nějak pěkně, elegantně, odpovídajícně… My jsme mu vždycky říkali Tamten salát a všichni věděli o co jde. Teď to budete vědět i vy, ale pokud budete mít nějaký milý pěkný název, tak sem s ním do komentářů. Nějaké jméno si ten salát zaslouží.
Pro mě je tamten salát takovou srdeční záležitostí – děláme si ho u maminky doma. Je to tradice a má to něco do sebe. Je v něm všechno, co k životu potřebujete – trocha zeleniny, nějaké ty proteiny, něco nezdravého (každý občas hřešíme) a dohromady je to žůžo bájo.
Ingredience na tamten salát
Množství: 4 porce8 rajčat
1 salátová okurka
5 nakládaných okurek
150 g sýru eidam
200 g točeňáku nebo jiného podobného salámu
4 vajíčka natvrdo
2 papriky
1 menší bílý jogurt (150 g)
4 vrchovaté lžíce majonézy
Špetka pepře
Postup přípravy
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 20 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Příprava tamtoho salátu je velmi jednoduchá a nezabere ani moc času. Je pravda, že je naprosto báječný za čerstva, ale víte, co já mám nejradši? Když se salát rozleží do dalšího dne a pustí šťávu, do které se dá namáčet chléb. Ale teď jdeme na přípravu.
Nejvíce času zabere příprava vajíček. Dejte je do vody se lžící octa a vařte je natvrdo. Tj. od bodu varu je nechte povařit aspoň 10 minut.
Mezitím si můžete očistit zeleninu (rajčata, papriku, okurku) a nakrájejte na příjemné kousky na skus.
Přikrájejte na kolečka nakládané okurky, nakostičkujte sýr a salám.
Opepřete, přidejte jogurt a majonézu. Ochutnejte, jestli je to dobré.
Salát dosolte v případě potřeby. Nakonec přidejte nakrájené vajíčko a promíchejte.
Nejlépe salát chutná s čerstvým chlebem. Je to pro mě naprostá klasika. Více salátové inspirace případně najdete v kategorii (Ne) Zdravé saláty.
Dobrou chuť
Pája
Líbí se vám recept na tamten salát? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: jogurt, majonéza, nakládané okurky, okurka, paprika, pepř, rajčata, salám, sýr, vejce
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Salátu doma říkáme rajčatový 🙂 a nedáváme do něj okurky (ani čerstvou, ani nakládanou). Všichni jej milují. Jen je potřeba jíst čerstvě udělaný, druhý den už to není ono.
Vidíte a já ho právě mám nejradši odleželý. Každá rodina prostě jinak. 🙂
Zdravim,jsem tu nove alle uz jsem delala podle tveho receptu vajecnou tlacenku a byla vyborna,opet dnes ji delam.
To jsem moc ráda Dano a doufám, že i další recepty se budou líbit. Měj se dobře.
Jsem tu „nově“, a hned jsem vybrala recept „zeleninu zapečenou s kari omáčkou a bešamelem. Moc chutnalo, mňamka, díky Jarmila
Vítej Jarmilo! Jsem ráda, že chutnalo a doufám, že bude chutnat i dál.
Dnes si mí žrouti k večeři poručili bramboráky, trochu je odlehčím a udělám k nim Tamten salát, už se těším po těch vánočních hodech. Já osobně jsem mu už začala říkat Čubiňák 🙂 . Ahoj Gabča
Gábi tak ten Čubiňák je super! Přeji moc hezký rok 2018 pro celou Tvou rodinu.
Rychlovka, která chutná výtečně…:) určitě zařadím pravidelně 😉
(Skeppshult se vyrábí ve Švédsku)
Hned ho vyzkouším a pak dám vědět, jak chutnal. Ale určitě bude mňamózní, jak říkají moje vnoučata. Hezký den všem. Hana
Jak se povedl, Hanko?
Tamten salát je vynikající a mám obavy, abych se nestala na něm závislá, ahojky Zdena
Chápu chápu 🙂