Zapečený chřest s chorizem v sýrovém bešamelu
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/peceme/zapeceny-chrest-s-chorizem-v-syrovem-besamelu/
Zelený chřest, když je pěkně čerstvý, je svou chutí naprosto nezaměnitelný. Když se dobře připraví, ať už třeba jen v páře, krásně vám křupne při skousnutí. Sice je pravda, že jakmile si odskočíte na malou, máte pocit, že jste v malé chemické továrně, ale pro dobré jídlo je potřeba občas přinášet oběti.
My jsme si tentokrát s Čubím mužem připravili chřest zapečený s chorizem v sýrovém bešamelu. Jeho příprava je velmi jednoduchá a je to parádní příloha, ale třeba i hlavní jídlo.
Ingredience
Množství: 4 menší porce1 svazek zeleného chřestu
100 g choriza
100 g sýru gouda
1 stroužek česneku
2 lžíce másla
300 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Vezměte si zelený chřest a škrabkou dřevnaté konečky, které by se vám jinak při uvaření mohly pěkně nepříjemně zamotat mezi zuby. Chřest na 1-2 minuty spařte ve vodě nebo v páře a dejte ho do zapékací misky. Posypte ho chorizem a klidně i rovnou sýrem (goudička je parádní).
Připravte si z másla, mléka a vody bešamel. Pokud nevíte jak, postup je v receptu na lasagne. Do bešamelu přidejte i stroužek česneku a vmíchejte také sýr, například goudu či parmezán (já jsem v origoš receptu dávala grana padano, ale to bylo chuťově až moc výrazné, což pak v kombinaci s chorizem a chřestem bylo až moc silné).
Chřest přelejte bešamelem a nechte zapéct v troubě při 200°C, až se udělá pěkná zlatavá krustička.
Pak už servírujte.
Vaše Pája
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, chorizo, chřest, mléko, mouka, sýr
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.