Kuřecí křidélka na pivě
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/peceme/kureci-kridelka-na-pive/
Nic si tady nenalhávejme. Jde o odřezané „ruce“ malých antibiotiky prosáklých ptáčků, ale jsou taaak dobré. Kuřecí křídla na pivě jsou jsou velmi jednoduchá na přípravu a chutnat vám budou, jak kdybyste nic lepšího nikdy nejedli (dost pravděpodobně).
Snad jsem vás hned v úvodu příliš neodradila, ale buďme k sobě a svému zažívacími traktu upřímní. Příprava této super jednoduché, levné a k pivu se hodící dobroty je jednoduchá jako facka.
Ingredience na kuřecí křidélka na pivu
Množství: 2 porce1 kg kuřecích křídel
MARINÁDA
2 lžíce olivového oleje
1 sklenička světlého piva
2 lžičky soli
3 stroužky drceného česneku
1 lžička papriky
1 lžička pepře
1 lžíce sušeného tymiánu
Postup přípravy
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Smíchejte všechny ingredience na marinádu a prostě a jednoduše do nich kuřecí křídla ponořte. Čím déle je necháte v marinádě (ideálně přes noc), tím lépe. Ale pokud nemáte čas, tak klidně pečte rovnou. Troubu si nastavte na 170°C a pečte křídla do zezlátnutí. Tipla bych to tak na 30-40 minut a mají dost.
Podávejte s chlebem a pokud si chcete opravdu dobře pochrochtat, tak si ke kuřecím křídlům na pivě udělejte cibulové kroužky.
Líbí se vám recept na kuřecí křidélka na pivu? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, kuřecí, Kuřecí křídla, olej, pepř, pivo, sůl, tymián
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Ja to dělam tak:
.
Potrebujeme:
8 stredne veľké kuracie křidelka
Soľ
2 lyžice hladkej múky
Olej na vyprážanie
Na cestíčko:
2 veľké vajcia
1 lyžičku soli
3 strúčiky cesnaku
4 lyžice kyslej smotany
3 lyžice hladkej múky
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Osušíme papierovým servítkom a potom obalíme v múke.
Všetky prísady na cestíčko vymiešame tak, aby nám vznikla hladká plocha bez hrudiek. Obalíme všetky kuracie kúsky a opražíme v rozálenom oleji dozlatista.
Prebytočný olej odstránime papierovým servítkom.
Podávame s čerstvou zeleninou.
Moc pěkné. Budu muset vyzkoušet