Nic si tady nenalhávejme. Jde o odřezané „ruce“ malých antibiotiky prosáklých ptáčků, ale jsou taaak dobré. Kuřecí křídla na pivě jsou velmi jednoduchá na přípravu a chutnat vám budou, jak kdybyste nic lepšího nikdy nejedli (dost pravděpodobně).

Snad jsem vás hned v úvodu příliš neodradila, ale buďme k sobě a svému zažívacími traktu upřímní. Příprava této super jednoduché, levné a k pivu se hodící dobroty je jednoduchá jako facka.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí křidélka na pivě

Ingredience na kuřecí křidélka na pivu

Množství: 2 porce

1 kg kuřecích křídel

MARINÁDA
2 lžíce olivového oleje
1 sklenička světlého piva
2 lžičky soli
3 stroužky drceného česneku
1 lžička papriky
1 lžička pepře
1 lžíce sušeného tymiánu


CO VAŘIT O PRÁZDNINÁCH?

Problém vyřešen, prolistujte si zdarma přes 60 stránek z naší loňské vyprodané novinky, kuchařky Velká prázdninová bichle. Výhodné předobjednávky dotisku už jsou v plném proudu, tak nečekejte a ulovte si tu svou za nejvýhodnější cenu! #190perfektních_receptů

Koupit prázdninový kuchařkový HIT


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a prostě a jednoduše do nich kuřecí křídla ponořte. Čím déle je necháte v marinádě (ideálně přes noc), tím lépe. Ale pokud nemáte čas, tak klidně pečte rovnou. Troubu si nastavte na 170°C a pečte křídla do zezlátnutí. Tipla bych to tak na 30-40 minut a mají dost.

Podávejte s chlebem a pokud si chcete opravdu dobře pochrochtat, tak si ke kuřecím křídlům na pivě udělejte cibulové kroužky.

Dobrou! Pája