Nic si tady nenalhávejme. Jde o odřezané „ruce“ malých antibiotiky prosáklých ptáčků, ale jsou taaak dobré. Kuřecí křídla na pivě jsou velmi jednoduchá na přípravu a chutnat vám budou, jak kdybyste nic lepšího nikdy nejedli (dost pravděpodobně).

Snad jsem vás hned v úvodu příliš neodradila, ale buďme k sobě a svému zažívacími traktu upřímní. Příprava této super jednoduché, levné a k pivu se hodící dobroty je jednoduchá jako facka.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí křidélka na pivě

Ingredience na kuřecí křidélka na pivu

Množství: 2 porce

1 kg kuřecích křídel

MARINÁDA
2 lžíce olivového oleje
1 sklenička světlého piva
2 lžičky soli
3 stroužky drceného česneku
1 lžička papriky
1 lžička pepře
1 lžíce sušeného tymiánu


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a prostě a jednoduše do nich kuřecí křídla ponořte. Čím déle je necháte v marinádě (ideálně přes noc), tím lépe. Ale pokud nemáte čas, tak klidně pečte rovnou. Troubu si nastavte na 170°C a pečte křídla do zezlátnutí. Tipla bych to tak na 30-40 minut a mají dost.

Podávejte s chlebem a pokud si chcete opravdu dobře pochrochtat, tak si ke kuřecím křídlům na pivě udělejte cibulové kroužky.

Dobrou! Pája