Nic si tady nenalhávejme. Jde o odřezané „ruce“ malých antibiotiky prosáklých ptáčků, ale jsou taaak dobré. Kuřecí křídla na pivě jsou velmi jednoduchá na přípravu a chutnat vám budou, jak kdybyste nic lepšího nikdy nejedli (dost pravděpodobně).

Snad jsem vás hned v úvodu příliš neodradila, ale buďme k sobě a svému zažívacími traktu upřímní. Příprava této super jednoduché, levné a k pivu se hodící dobroty je jednoduchá jako facka.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí křidélka na pivě

Ingredience na kuřecí křidélka na pivu

Množství: 2 porce

1 kg kuřecích křídel

MARINÁDA
2 lžíce olivového oleje
1 sklenička světlého piva
2 lžičky soli
3 stroužky drceného česneku
1 lžička papriky
1 lžička pepře
1 lžíce sušeného tymiánu


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a prostě a jednoduše do nich kuřecí křídla ponořte. Čím déle je necháte v marinádě (ideálně přes noc), tím lépe. Ale pokud nemáte čas, tak klidně pečte rovnou. Troubu si nastavte na 170°C a pečte křídla do zezlátnutí. Tipla bych to tak na 30-40 minut a mají dost.

Podávejte s chlebem a pokud si chcete opravdu dobře pochrochtat, tak si ke kuřecím křídlům na pivě udělejte cibulové kroužky.

Dobrou! Pája