Tak jsem zase jednou utrácela jako smyslů zbavená a v tašce si z nákupů krom mnoha naprosto nepotřebných věcí odnesla i lososa. „Co s tím klukem ušatým jen udělám?“ říkala jsem si. Šla jsem do jistoty v podobě lososa s česnekem a petrželí! 

 

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Zapečený losos s česnekem a petrželí

Ingredience na lososa s česnekem a petrželí

Množství: 4 porce

750 g lososa (i s kůží může být)
Hrst čerstvé petržele (40 g)
4 stroužky česneku (20 g)
Špetka soli (5 g)
Pepř dle chuti
2 lžíce olivového oleje (40 ml)

Alobal


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 45 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Výhodou tohoto receptu je minimální množství ingrediencí a i přes to lahodný výsledek. Je to u nás téměř nejčastější varianta, jak připravit lososa.

Předpečící příprava

Lososa si nejprve opláchněte a papírovou útěrkou ho osušte.

Pak ho osolte, opepřete a ze všech stran ho potřete prolisovaným česnekem. Posypte ho čerstvou petrželí.

Jelikož je losos sám o sobě taková trošku cvalíkoidní ryba, pokapejte ho jen trošku olivovým olejem. 

Pečeme

Celou tuto nádheru zabalte do alobalu a pečte na 200°C přibližně 30 minut. Čas se může lišit podle velikosti lososa. Pokud si tedy nejste jistí, zda je losos dost propečen, tak alobal otevřete a zkuste vidličkou oddělit kousek lososa. Uvařený losos by měl jít velmi snadno.

A je hotovo.

Výborný je losos s bramborem popřípadě třeba i bramborovou kaší, pokud jsou brambory klihovaté a vcelku jim to chuťově moc nenotuje.