Dýňové placky – dýňáky
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/cubi-favoriti/dynove-placky-dynaky/
Dýňové placky, nebo spíš „bramboráky„, taky jinak dýňáky jsou skvělou alternativou klasických bramborových bramboráků. Jestliže máte rádi dýně a moc už nevíte, co s nimi, tak vřele doporučuji vyzkoušet a zamilovat se.
Když jsem si tento recept připravovala, tak jsem si vzpomněla na způsob, jakým se u nás doma – rozuměj u rodičů, dělají bramboráky. No ano, je pravda, že by se to asi více hodilo ke standardnímu bramboráku, ale jelikož těsto na smažení dostanete téměř stejné a příprava je stejná, tak to sem vlastně patří.
Třeba moje mamka když klade bramboráky na pánev, tak je nijak neuhlazuje, ale jen tak lážoplážo je trošku přejede vlnkovitě lžící. Jsou pak takové nadýchanější. Taťka ten zase bramborák uhlazuje úplně a přijde mi, že to pak víc křupe. Oba dva mají svůj nezaměnitelný bramborákový rukopis a oba je mám moc ráda.
Ingredience
Množství: 2 větší porce určitě½ dýně hokaido – nebo klidně i celá
1 větší brambora
2 stroužky česneku
1 menší cibule
Majoránka
Sůl
Pepř
2 vajíčka
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Ale teď k dýni.
Očistete si dýni od vnitří dužiny a semínek a pěkně ji celou umyjte. Já jsem dýňáky dělala asi z poloviny dýně hokaido. Dýni nastrouhejte najemno (to je trošku záhul na ruce, ale aspoň budete mít pěkně vyvinutý sval na ruce), přistrouhejte oškrábanou bramboru, stroužek česneku, menší cibulku a přimíchejte 2 vajíčka a asi 2 lžíce mouky. Okořeňte majoránkou, nebo jako já bazalkovým pestem….moc dobrá varianta!
Dýňáky by neměly pouštět tolik šťávy, ale kdyby přeci jen, tak jí odeberte třeba lžičkou.
Pak už jen smažte na nějakém dobrém rostlinném oleji (nebo klidně na sádle…pak to bude víc křupat) a podávejte s čímkoliv, co máte rádi.
Je to opravdu vynikající!
Vaše paní Čubička
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bazalka, česnek, cibule, dýně, majoránka, mouka, pepř, sůl, vajíčka
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
ahoj moooc ti fandim a maš velmi dobre napady. ten houbovi kuba nadhera::::::::::::::::::