Cuketa je takový můj miláček mezi zeleninou (latinsky cucurbita), na kterého nedám dopustit. Je pravda, že u cukety z obchodu už člověk moc nepozná chuť, když neudržuje vizuální kontakt s pokrmem, ale i tak. 

Kdybyste náhodou někdy měli možnost se dostat k většímu množství cuketových květů, tak to je teprve naprostá lahoda. Naplňte mozzarelou, plátkem mortadelly a květ obalte ve vaječném těstíčku a smažte. Oooo bože!

Ale o tom tento recept není.

Hlavní fotka k receptu Cukety plněné masem se sýrem

Ingredience


2 střední cukety
0,5 mletého masa hovězo-vepř
1 rajčatové pyré
5 stroužků česneku
Hrstička čerstvé petržele
½ cibule
Sýr na posypání – já měla goudu
Lžička pepře
Sůl
Olivový olej
200 ml vody – menší sklenička

Zbytky chleba vítání

Množství: 2 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Zpět k plněné cuketě. Protože to taky stojí za to a se svým květovaným bráškou drží pěkně krok.

Cuketky si vydlabejte a zbylé vnitřky nakrájejte na malé kostičky. Připravte si na kostky také cibuli. Oboje osmahněte na olivovém oleji a odstavte si někam do mističky.

Na pánvi si osmahněte mleté maso. Přisolte ho a opepřete. Když už bude pěkně osmahlé všude, přidejte kostky cukety s cibulí a přelejte rajčatovým pyrém a menší sklenkou vody. Přidejte nastrouhané česneky a nechte probublávat na mírném ohni. Přilitá voda se odvaří a vznikne vám velmi pěkná směs, kterou pak budeme plnit cukety. Měla by být pěkně konzistentní, nevodová.

Doporučuji neochutnávat – vždycky si spálím tlamu, sežeru polovinu směsi, a pak musím ještě Čubímu muži vysvětlovat, proč už toho tolik nesním k večeri – kdyby mě někdy sledoval, tak moc dobře ví, že v tom jídle mám strčený rypáček téměř pořád (já vím, neměla bych, roste po tom řiť atd.).

Připravené cuketové kajáčky posolte a dejte do nich směs…klidně může být s kopečkem a naskládejte je do pekáčku.

Troubu si mezitím rozpalte na 200 °C.

Mně se povedlo mít i přebytečný zbytek tvrdého chleba, na který jsem směs taky nandala, což byl skvělý nápad…musím se pochválit.

Posypte nastrouhaným sýrem a nechce zapéct do pěkné zlatavé krustičky.

Příloha netřeba

Vaše Čubička