Tuňákový koláč
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/cubi-favoriti/tunakovy-kolac/
Čubí páreček se chystal na návštěvu za kamarády, takže paní Čuba přemýšlela nad tím, co by mohla přívézt k mlsání, aby to přežilo cestu, bylo to dobré a ještě třeba za tři dny to chutnalo pořád stejně. Inspiraci hledala především v quichích – francouzských koláčích, které se plní vším možným i nemožným – sýrem, masem, zeleninou nebo sladkým atd.
Rozhodla se tedy pro variantu slaného koláče, a protože měla ve spíži několik konzerv tuňáka, bylo rozhodnuto. Čuba připravila tuňákový koláč.
Ingredience
Množství: 1 velký pekáč1 list0v0vé těsto
3 malé plechovky tuňáka
4 vejce
3 dl mléka
2 cibule a 2-3 jarní cibulky
Sůl
Postup přípravy
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 65 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Nejprve si nakrájela žlutou cibuli i jarní cibulku na plátky, zprudka to orestovala na oleji a podle svého mlsného jazýčka osolila. Pánev si odstavila stranou a cibuli nechala chladnout.
Čuba už si také zapnula troubu na 200 °C, na pekáček si dala pečící papír a začala s válením listového těsta. Ouplně ideální je si nechat listové těsto třeba půl hodiny před zpracováním někde v pokojové teplotě – lépe se pak váli. Rozválené těsto si vložila do pekáče tak, aby sahalo až do krajů – jelikož připravovala velkou porci, tak použila i celé balení listového těsta, které vyplnilo standartní pečící plech v celku v pohodě. Těsto trošku propíchala vidličkou, aby se při pečení nezvedalo a nenafukovalo.
Pak už to šlo všechno hodně rychle – na těsto paní Čuba poházela vychlazenou cibulku, kousky tuňáka, kterého před tím zbavila oleje, ve kterém byl naložený a celé to zalila směsí vajíčka a mléka.
Vše pak nechala v troubě zapéct dozlatova.
Snad i vám přijde koláč z tuňáka k chuti.
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: cibule, jarní cibulka, listové těsto, mléko, sůl, tuňák, vejce
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.