Čubí páreček se chystal na návštěvu za kamarády, takže paní Čuba přemýšlela nad tím, co by mohla přívézt k mlsání, aby to přežilo cestu, bylo to dobré a ještě třeba za tři dny to chutnalo pořád stejně. Inspiraci hledala především v quichích – francouzských koláčích, které se plní vším možným i nemožným – sýrem, masem, zeleninou nebo sladkým atd.

Rozhodla se tedy pro variantu slaného koláče, a protože měla ve spíži několik konzerv tuňáka, bylo rozhodnuto. Čuba připravila tuňákový koláč.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tuňákový koláč

Ingredience

Množství: 1 velký pekáč

1 list0v0vé těsto
3 malé plechovky tuňáka
4 vejce
3 dl mléka
2 cibule a 2-3 jarní cibulky
Sůl

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 65 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Nejprve si nakrájela žlutou cibuli i jarní cibulku na plátky, zprudka to orestovala na oleji a podle svého mlsného jazýčka osolila. Pánev si odstavila stranou a cibuli nechala chladnout.

Čuba už si také zapnula troubu na 200 °C, na pekáček si dala pečící papír a začala s válením listového těsta. Ouplně ideální je si nechat listové těsto třeba půl hodiny před zpracováním někde v pokojové teplotě – lépe se pak váli. Rozválené těsto si vložila do pekáče tak, aby sahalo až do krajů – jelikož připravovala velkou porci, tak použila i celé balení listového těsta, které vyplnilo standartní pečící plech v celku v pohodě. Těsto trošku propíchala vidličkou, aby se při pečení nezvedalo a nenafukovalo.

Pak už to šlo všechno hodně rychle – na těsto paní Čuba poházela vychlazenou cibulku, kousky tuňáka, kterého před tím zbavila oleje, ve kterém byl naložený a celé to zalila směsí vajíčka a mléka.

Vše pak nechala v troubě zapéct dozlatova.

Snad i vám přijde koláč z tuňáka k chuti.