Půjdeme na to opět velmi jednoduše, prostě a bezbolestně…protože tak to většinou bývá nejlepší a výsledky potěší. 🙂

Masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce jsem před časem zahlédla na internetu a říkala jsem si, že je na čase je oprášit a připravit. Každý má přeci rád takové to překvapení, když si rozkrojí malý masový knedlíček a najednou se v něm objeví pomalu tekoucí vynikající sýr.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce

Ingredience na masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce

Množství: 4 porce

700 g mletého hovězího
1 mozzarella (125 g)
Špetka tymiánu (5 g)
500 g rajčatového pyré
2 stroužky česneku
250 ml smetany na vaření
100 ml vody nebo bujónu
Špetka soli
1 lžíce olivového oleje na smažení


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 60 minut

A teď tedy pojďme k receptu.

Zpracování masa

Mleté maso si posolte, přidejte k němu přibližně polévkovou lžíci čerstvého tymiánu (pokud nemáte čerstvý, tak to budeme muset střelit od voka) a promíchejte. Do packy si rozprostřete maso a do jeho prostředku dejte kousek mozzarelly nakrájené na kostky. V dlani si pak vytvarujte kuličku a pěkně si jí poválejte, ať vám z toho pak sýr nevytéká. Aby se vám maso nelepilo na ruce, doporučuji si je namáčet ve vodě. Pomůže to také při tvarování kuliček.

Jdeme smažit

Když máte dováleno (ne u televize, samozřejmě), tak si dejte na pánev trošku oleje a celé stroužky česneku (česnek olej pěkně ovoní). Česnek nechte osmažit dozlatova a přidejte k němu masové kuličky, které ze všech stran nechte osmahnout.

Omáčka neboli sos

Masové kuličky nechte v pánvi a přidejte k nim rajčatové pýré a přidejte přibližně 100 ml vody nebo ještě lépe domácího bujónu. Nechte dobrotu pěkně provařit, než se voda odpaří (což bude trvat tak 20 minut). Poté vyndejte česnek, aby se někomu nepřimotal na talíř. Sic je dobrý, nemusí být vždy vítaný.

Pak přidejte smetanu na vaření, která celou omáčku báječně zjemní.

Podávejte s těstovinami, nebo klidně s nějakou dobrou bagetou, který vám šťávu krásně nasaje.

Dobrou chuť
Vaše Pája