Kuřecí prsa v jogurtové marinádě
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/cubi-favoriti/kureci-prsa-v-jogurtove-marinade/
Kuřecí prsa v jogurtové omáčce je jedna z mých úplně nejvíc nejoblíbenějších variant, jak si připravit kuřecí maso.
Hodně mě na tom baví, že když se nechá maso v marinádě opravdu pár hodin odležet, tak je pak úplně dokonale křehké a provoněné kořením (a můžeme si i naivně říkat, že to z něj vybouchalo všechna ta antibiotika a jiné dobroty, kterými nás masný průmysl krmí).
Jak si tedy připravit tento malý zázrak?
Ingredience na kuřecí prsa v jogurtu
Množství: 4 porce4 kuřecí prsa
1 bílý jogurt
1 lžička kari
1 lžička hořčice obyčejné a dijonské
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
Sůl
Špetka kypřícího prášku
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Na přípravu marinády budete potřebovat 1 vajíčko, bílý jogurt, lžičku kari, větší lžičku hořčice a lžičku dijonské, sůl a ideálně ještě dva stroužky česneku a 2 lžíce hladké mouky a přidejte špetičku kypřícího prášku. Celou marinádu pěkně rozmíchejte a dejte do ní plátky kuřecího masa. Nechte ho pospávat aspoň hodinu a pak už jenom pečte. Nejlepší je maso opékat v dostatečném množství oleje na pánvi a na mírném plameni či jiném mírném stupni vaření.
Pečení je vždycky největší drama. Bude tam krustička držet, jak moc se rozplizne? Ale vždycky se to nějak povede, i když je pravda, že mnohdy to není úplná designová hitparáda, chuťově je to skvělé.
Nebojte, strávníkům to spolehlivě zachutná 😉
Vaše paní Čuba
Líbí se vám recept na kuřecí prsa v jogurtu? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, hořčice, jogurt, kari, kuřecí, mouka
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Proč jste si dala takové příšerné jméno?
Jano, hezký den. Pokud myslíte mé oslovení paní Čuba, tak to má dlouhou historii a rozhodně to nebylo myšleno nijak hanlivě. Přečíst si to můžete například tady. Chápu, že každý za tím možná vidí trošku něco jiného, ale já to mám spojené s hezkými a milými věcmi. Tak to zkuste taky. Pája
Dobrý den,
chtěla sjems e zeptat, zda-li se maso peče normálně v pekáču b trobubě a jak dlouho?
Děkuji, J.
Dobrý den Jitko,
maso peču na trošce oleje na pánvi vlastně jako minutku. Asi by bylo možné to ale dát i do pekáčku a nechat to zapéct.
Dik. Cestopis v radiu byl skvelej!
A ten recept na ty kanadsky hranolky v hneddej omace?
no jako byl to dobrej trik
Trik? Poutine neni trik ale realita – https://receptypanicuby.cz/brambory-2/kanadska-poutine/
Můžu jenom doporučit, kam se při takovym tom pivnim grilování hrabou nepovedený flaksy : )
Kuřecí prsíčka připravený tímhle způsobem vůbec nejsou vysušený, ale lahodně křehký, kdo nevěří, ať vyzkouší.
Joo to mám na tomto receptu taky moc ráda. Šťavnatost vždy zaručena.