Kuřecí prsa v jogurtové omáčce je jedna z mých úplně nejvíc nejoblíbenějších variant, jak si připravit kuřecí maso.

Hodně mě na tom baví, že když se nechá maso v marinádě opravdu pár hodin odležet, tak je pak úplně dokonale křehké a provoněné kořením (a můžeme si i naivně říkat, že to z něj vybouchalo všechna ta antibiotika a jiné dobroty, kterými nás masný průmysl krmí).

Jak si tedy připravit tento malý zázrak?

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Ingredience na kuřecí prsa v jogurtu

Množství: 4 porce

4 kuřecí prsa
1 bílý jogurt
1 lžička kari
1 lžička hořčice obyčejné a dijonské
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
Sůl
Špetka kypřícího prášku


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Na přípravu marinády budete potřebovat 1 vajíčko, bílý jogurt, lžičku kari, větší lžičku hořčice a lžičku dijonské, sůl a ideálně ještě dva stroužky česneku a 2 lžíce hladké mouky a přidejte špetičku kypřícího prášku. Celou marinádu pěkně rozmíchejte a dejte do ní plátky kuřecího masa. Nechte ho pospávat aspoň hodinu a pak už jenom pečte. Nejlepší je maso opékat v dostatečném množství oleje na pánvi a na mírném plameni či jiném mírném stupni vaření.

Pečení je vždycky největší drama. Bude tam krustička držet, jak moc se rozplizne? Ale vždycky se to nějak povede, i když je pravda, že mnohdy to není úplná designová hitparáda, chuťově je to skvělé.

Nebojte, strávníkům to spolehlivě zachutná 😉

Vaše paní Čuba