Máte chuť na opravdovou láhůdku z fazolí, kterou si připravíte během pár minut? Tyto naše kovbojské fazole si zamilujete jako skvělou jednoduchou večeři, nebo i snadný oběd.

Kovbojské fazole si připravíme bez masa, ale pokud si na nich chcete pochutnat i s ním, můžete do základního receptu přihodit třeba i nějaký kvalitní kousek uzeniny – páreček, kousek uzeného.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Super rychlé kovbojské fazole

Ingredience na kovbojské fazole

Množství: 4 porce

1 cibule (100 g)
3 jarní cibulky (100 g)
1/4 pórku (100 g)
3 stroužky česneku
1 plechovka červených fazolí (400 g)
1 plechovka bílých fazolí (400 g)
1 plechovka sekaných rajčat (400 g)
100 g kukuřice
200 g dýně hokkaido
1 lžička sladké papriky (5 g)
1 špetka chilli (3 g)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 špetka soli (5 g)
1 lžička cukru (5 g)
200 ml vody


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Maso či bez?

Kovbojské fazole se někdy připravují také s masem – kouskem párku, buřtíku nebo nějaké uzeniny. Tomu se samozřejmě nebráním, ale spíše bych to volila jako variantu pro oběd. K véče si recept pojďme odlehčit a připravíme si ho čistě jen s luštěninami. Ty jsou totiž v naší stravě často naprosto nedostatkovým materiálem. Zrovna tyto kovbojské fazole jsou taaak dobré, že i zapřísáhlého odpůrce luštěniny by mohly oslnit.

Připravujeme zeleninu

Nejprve začneme tím, že si připravíme zeleninu. Cibuli, jarní cibulky a pórek očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek nasekáme nadrobno.

Dýni hokkaido omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Do pánve dáme olivový olej a rozpálíme ho. Na něm pak osmažíme cibuli, jarní cibulku, pórek a česnek a vše smažíme do změknutí. Klidně 4–5 minut.

K tomuto základu přidáme dýni a ještě chvíli smažíme.

Vše nakonec zalijeme sekanými rajčaty a podlijeme troškou vody. Osolíme, přidáme trošku cukru a okořeníme paprikou, chilli a zakryjeme pokličkou. Vaříme přibližně 10–15 minut, než nám dýně změkne.

Když už je dýně měkká, přihodíme ještě slité červené fazole, bílé fazole a také kukuřici a necháme prohřát.

K fazolím si můžeme přidat ještě nakrájený chléb a dokonalé jídlo je na světě.

Ať Vám chutnají.
Pája

PS. Pokud byste chtěli ještě nějaké luštěninové recepty, mrkněte například na moje recepty s čočkou.