Už když jsem kdysi psala o kuřecím vývaru, chrlila jsem na něj samé superlativy a to, že je to dobrá meducína na lecjakou bolístku, stále platí.

Tentokrát se ale podívám na zoubek kuřecí krémové polévce, která například parádně pasuje ve chvíli, kdy musíte jen srkat a nejde vám kousat, protože je heboučká a krásně klouže do krku. Je to taky spása při nachlazení.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí krémová polévka

Ingredience na kuřecí krémovou polévku

Množství: 4 porce

2 kuřecí stehna (480 g)
1 menší cibule (80 g)
3 střední brambory (240 g)
1 smetana na vaření (200 g)
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
1,5 l vody
špetka soli (5 g)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Celkový čas: 60 minut

Příprava je opět velmi jednoduchá. Vezměte dvě kuřecí stehna a dejte do studené vody. Přidejte k nim bobkový list, nové koření a pepř a nezapomeňte na cibuli. Kuře nechte vařit do měkka cca 45 minut.

Měkké kuře vyndejte z vývaru a přihoďte na povaření brambory, které se pak rozmixují a celý vývar pěkně zahustí. Jelikož jsem od přirození líná, tak při mixování z vývaru ani nevyndávám koření a rozemelu to všechno pohromadě. Stejně se to v tom ztratí.

Nezapomeňte přidat smetanu na vaření, která to ještě zjemní.

Maso ze stehýnek si pak do vývaru také přihoďte a pokud maté někde ještě tvrdý chléb, tak doporučuji udělat si chlebové krutónky.

Pak už jen konzumujte a uvidíte, jak se vám nálada zlepší.

Dobrou chuť přeje Pája!