Lilkový salát
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/zdrava-jidla/lilkovy-salat/
Lilek ten mám tuze ráda. Chlapi sice většinou moc nevěří tomu, že se dá připravit tak dokonale, že chutná téměř jako maso, ale je to tak. Věřte mi, prosím.
Dokonce jsem dospěla i do stádia, že lilek nenechávám potit se v soli, ale klidně ho připravím i jen tak a riskuji, že by mohl být hořký.
Pro tentokrát sem přináším recept na jednoduchou přílohu v podobě salátu z grilovaného lilku s mozzarellou a rajčátky.
Ingredience
Množství: 4 menší porcičky1 lilek
1 mozzarella
10 cherry rajčátek
Olivový olej
Sůl
Ideálně čerstvá bazalka
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 25 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Lilek si nakrájejte na asi 3 mm plátky, a pokud máte čas a trpělivost, tak ho posolte a nechte vypotit v sítku. Když už se na lilku začnou dělat krůpěje potu stejně jako na půlkách zpoceného běžce, tak lilek vezměte a ještě z něj vymačkejte přebytečnou vodu.
Rozpalte pánev. Vůbec není potřeba na ní dávat olej. Stačí jen lilky položit na pánev a nechat je opéci z obou stran.
Naskládejte si je na nějaký větší talíř, přidejte nakrájenou mozzarellu a rajčátka, zakápněte olivovým olejem, posypte čerstvou bazalkou, jestli ji máte a posolte.
Hmmm, dobrota.
Vaše Paní Čuba
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bazalka, lilek, mozzarella, olivový olej, rajčata
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Hmmmm…už aby bylo léto…