Klasický nakládaný hermelín
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/svaciny/klasicky-nakladany-hermelin/
Nakládaný hermelín je klasika….chutná mladým, starým, najdete ho v největším pajzlu čtvrté cenové, ale i v lepších restauracích a pokud je správně odležený při pokojové teplotě, tak se vám rozplyne v ústech.
Najít ten nejlepší nakládaný hermelín je celkem fuška a je dobré se ptát fajnšmekrů, kam na něj chodí, popřípadě jak si ho připravují.
Já tentokrát zveřejním takovou tu nejčastější a nejzákladnější klasiku, která se dá upgradeovat chilli papričkami, kysaným zelím, kozími rohy..no prostě čímkoliv, co vás napadne.
Ingredience na nakládaný hermelín
Množství: 4 porce4 hermelíny
8-10 kuliček nového koření
4 bobkové lisky
1 lžíce hořčičného semínka
8 stroužků česneku
1 rovná lžička pepře
1 rovná lžička červené papriky
1 lžička soli
1 hrnek olivového oleje
2 cibule
Postup přípravy
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 20 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Já si hermelín vždycky nějak trošku pokrájím, aby se do něj lépe vsákla chuť. Může to být na trojúhelníčky, nebo podélně a vyplníte ho přímo cibulí…záleží jen na vaší fantazii.
To bylo to nejjednodušší. Teď je na řadě marináda. Tu si připravte z oleje, který opatrně ohřejte aspoň na 40 stupňů, aby se v něm pak koření lépe uvolnilo. Přidejte všechno koření – pepř, papriku, sůl, bobkový list, nové koření, hořčičné semínky a samozřejmě i nastrouhaný česnek. Ochutnejte směs, jestli je podle vašeho gusta.
Do větší sklenice si postupně naklaďte trošku cibule pokrájené na kolečka, hermelín, zalijte trochu směsí, a takhle až do naplnění a doplňte o zbylou marinádu, ať to celé plave v oleji. Celé pak dobře uzavřete a nechce aspoň 4 dny někde v lednici, ať se k tomu mlsné jazyky nedostanou.
Nejlepší je pak hermelín konzumovat při pokojové teplotě s čerstvým chlebem, tak aby se pěkně rozplýval.
Dobrou chuť a těším se na tipy na další nakládací varianty.
Čubička
PS. Pokud hermelín dáte do nějakých pěkných skleniček, tak se z toho může stát moc pěkný dárek.
Líbí se vám recept na nakládaný hermelín? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bobkový list, červená paprika, česnek, cibule, hermelín, hořčičné semínko, nové koření, olej, pepř
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Dobré, ale jsem na tom obdobně jako paní nebo slečna Poláková. Člověk musí taky někdy improvizovat, protože nemá třeba některou (ne podstatnou ingredienci). Ale učit se lze celý život od narození, já to už činím 81 roků. Pozdravuji a držím palce.
Petře děkuji. Ono to vaření je dost často o tom, že hledáme jen inspiraci a stejně si jedeme podle vlastního. Na tom rozhodně není nic špatného 🙂 I proto tak ráda ochutnávám od ostatních lidí podobné recepty, co dělám také, protože to prostě vždycky jinak chutná.
ráda porovnávám různé recepty je to zajímavé ,ale stejně to uvařím podle sebe děkuji za nabídku emailů
Tak to máme dost podobně a o tom to je. Každý máme svůj kuchařský rukopis a já moc ráda ochutnávám u cizích.
Zdravím p.Čubo. Recepty od vás jsou SUPER!!! Teď jsem dělal hermoš na posezení venku a všichni mlaskali blahem. Jen tak dál a držím palce. A při příštím posezení pošlu fotečky jídel z tvých receptů. S pozdravem Aleš
To zni suprove. Ja uz se nemuzu dockat na posezeni nekde venku a prave na takove dobroty. Jak dlouho jste je nechal odlezet?