Hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami patří mezi super jednoduché a rychlé dobrůtky, které připravíte za pár minut. Odměnou vám budou šťavnaté malé muffiny s příjemnou chutí hrušek, skořice a čokolády.
Hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami můžete vesele obměňovat s jiným sezónním ovocem –  jablky, švestkami, jahodami či borůvkami. Uvidíte, že budou pokaždé trošku jiné, ale vždycky výborné.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami

Ingredience na hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami

Množství: 12 muffinů

350 g hladké mouky
100 g cukru
1 vejce
2 hrušky (300 g)
1 lžíce kakaa (20 g)
1 špetka soli (3 g)
200 ml kefíru
80 g másla
1/2 sáčku kypřicího prášku (6 g)
1 lžička skořice (5 g)
1 hrst čokoládových pecek (50 g)


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Jelikož je recept super rychlý, můžeme začít tím, že si roztopíme troubu na 180 °C.

Příprava těsta

Na tomto těstu mám moc ráda, že je připravené doslova za pár minut a odvděčí se vám především vláčností, nadýchaností a dobrou chutí.

Nejprve si do mísy dáme hladkou mouku, kypřicí prášek, cukr, skořici, kakao a také špetku soli. Vše dobře promícháme a jdeme na mokrou část těsta.

Ve větším hrníčku si promícháme kefír (dá se nahradit i mlékem), který dodá těstu neskutečnou vláčnost, jedno celé vejce a také rozpuštěné máslo.

Tuto tekutou směs vlijeme do sypké a dobře promícháme. Vznikne nám lepivé těsto, což je správně.

Do těsta přidáme nastrouhané hrušky, popřípadě jiné ovoce a také čokoládové pecičky či nastrouhanou čokoládu a vše opět promícháme.

Plníme formičky

Nejlepší zkušenost jak plnit muffiny mám se silikonovými formičkami. Krásně drží tvar a dají se dobře čistit a také je není potřeba vymazávat. Ať už půjdete stejnou cestou nebo máte formičky například nerezové či papírové, doporučuji je plnit do 3/4. Těsto během pečení ještě vyběhne.

Pečeme

Formičky přendáme na plech a pečeme je přibližně 25-35 minut, dokud nebudou lehce nazlátlé a pěkně vyběhlé.

Pro jistotu do nich můžete píchnout špejlí. Hotový muffin se nebude lepit na špejli.

Hotové muffiny necháme alespoň chvilku vychladnout a můžeme se na ně vrhnout. My je moc rádi dáváme i jako jedlý dárek nebo nosíme při různých příležitostech jako občerstvení. Pokud by vám náhodou nějaké zbyly, nebojte se je zamrazit a po čase jako když je najdete.

Dobrou chuť
Vaše Pája